Разкриха разтърсващи подробности около смъртта на Диего Марадона


Разкриха разтърсващи подробности около смъртта на Диего Марадона
Снимка: Getty Images/Guliver

15052 0

Футболната легенда Диего Армандо Марадона почина на 60-годишна възраст, след като е получил инфаркт в дома си. Неговата смърт идва няколко дни след тежката мозъчна операция, на която беше подложен. Марадона е получил инфаркт в 10 часа сутринта местно време и е починал минути след обяд, след като лекарите са опитали да го спасят безуспешно.

Диего Армандо Марадона  почина тази сряда, след като получи сърдечно-респираторен арест в квартал Сан Андрес, в квартал Буенос Айрес в Тигре, където се беше установил преди дни след операцията на главата, на която беше подложен за субдурален хематом. На 30 октомври той навърши 60 години.
Както потвърди Кларин в световна премиера ,  Марадона се декомпенсира в 10 сутринта и умря минути след обяд, след като лекарите, които го посещаваха, се опитаха да го съживят без успех. Световният шампион през 1986 г. в Мексико е претърпял операция за кръвен съсирек в главата в началото на ноември.
През последните дни семейството и обкръжението му бяха забелязали Марадона „много разтревожен и нервен“, за което бе повдигната идеята да го прехвърли в Куба за рехабилитация, където той вече беше прекарал няколко години в борбата със зависимостта си към кокаина.Футболната легенда Диего Армандо Марадона почина на 60-годишна възраст, след като е получил инфаркт в дома си. Неговата смърт идва няколко дни след тежката мозъчна операция, на която беше подложен. Марадона е получил инфаркт в 10 часа сутринта местно време и е починал минути след обяд, след като лекарите са опитали да го спасят безуспешно.

Аржентинското авторитетно издание Clarin съобщава, че през последните дни семейството и обкръжението на Марадона са го забелязали, че е „много разтревожен и нервен". Поради тази причина е имало идея Марадона да бъде прехвърлен в Куба за рехабилитация, където той вече беше прекарал няколко години в борбата със зависимостта си към кокаина.

Според друго аржентинско издание (ole.com.ar) в деня на своята кончина Диего станал от сън в добро състояние, изминал няколко крачки, както обикновено. И след това се върнал в леглото. Всичко това се случило пред погледа на психолога, психиатъра и швейцарската медицинска сестра, които го придружавали при възстановяването му. По обяд обаче, когато го навестили, за да му дадат лекарствата, той вече не реагирал. 

Четири линейки спешно пристигнали до къщата в квартал Сан Андрес, разположен между Норделта и комплекса Вила Нуева. Въпреки скоростта, с която пристигнали линейките, било твърде късно: Диего Армандо Марадона ни напусна.

ГАЛЕРИЯ: НАЙ-ДОБРИТЕ И РЕДКИ СНИМКИ НА МАРАДОНА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Продукт за 200 милиона: Какво в цифри е Антъни Джошуа за британския бокс?

Предвид своята популярност и високия си коефициент на успехи в битки, при това на успехи с нокаут, не е изненада,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама