Ужасяваща вест: Почина Диего Марадона


Ужасяваща вест: Почина Диего Марадона
Снимка: Getty Images/Guliver

17046 0

Поредната ужасяваща вест от футбола сполетя света, след като една от най-големите икони и безспорен феномен на играта Диего Армандо Марадона е починал само няколко седмици след спешната операция, която му бе извършена.

60-годишният бивш футболист и селекционер на Аржентина е получил сърдечен удар, а едва на 30-и ноември навърши 60-годишна възраст. Сърдечният удар е получен, докато Марадона е бил в дома си в Тигре, Аржентина. 

По-рано през ноември легендарният ас на Наполи и считан за най-велик футболист за всички времена Марадона премина през операция на мозъка, за да бъде премахнат кръвен съсирек.

Операцията беше преминала изключително успешно, като дори неговият лекар Леополд Лука съобщи, че Марадона е активен и в добро състояние на духа след интервенцията

Преди две седмици той беше изписан от болницата в Буенос Айрес, където остана няколко седмици след операцията. Засега няма допълнителна информация около смъртта на Марадона. 

Междувременно в Аржентина разкриха няколко подробности за смъртта на Диего Марадона.

Кой е Диего Армандо Марадона? 

Считан за един от най-големите футболисти за всички времена, Диего Марадона игра професионален футбол 21 година, а най-големият му успех безспорно дойде през 1986 година. Тогава той почти собственоръчно прави Аржентина световен шампион, а именно тогава той вкарва и всеизвестния гол с Божията ръка, останал в съзнанието на феновете и до ден днешен. 

Кариерата му започва в Архентинос Хуниорс преди да премине в Бока Хуниорс, а оттам директно в Барселона. Той прекара на "Камп Ноу" две години преди да премине в любимия си Наполи - отборът, в който Марадона оставя най-ярката си следя на клубно равнище. 

През 1994 година той отбелязва последния си гол за Аржентина при победата с 4:0 над Гърция на Световното първенство в САЩ. Дни по-късно "гаучосите" трябва да играят срещу България, но Марадона е изваден от Мондиала заради наличието на забраненото вещество "ефедрин" в кръвта му. 

В кариерата си той записва 588 мача и 312 гола (на клубно равнище), а за Аржентина - 91 мача и 34 попадения. Той има 9 големи трофея на клубно ниво в Бока, Барселона и Наполи, както и 1 световна титла с Аржентина. Той печели шампионата на планетата и с младежката селекция на "гаучосите" през 1979 година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички