ВИДЕО: Магическият гол след пас на Диньо, с който Меси започна да пише история с Барса


ВИДЕО: Магическият гол след пас на Диньо, с който Меси започна да пише история с Барса

7229 0

Днешният ден е важен за феновете на Барселона и Лионел Меси. Защото на тази дата преди 17 години бе поставено началото на една прекрасна приказка за тях - раждането на една легенда. На 2-ри май 2005 г. аржентинската суперзвезда вкара първия си гол с екипа на каталунския гранд.

Това се случи в мача с Албасете, в който Меси влезе като резерва. След като нанесе няколко удара към вратата, аржентинецът получи добро подаване от Роналдиньо и реализира. Тогава бъдещата легенда на каталунците беше на 17 години.

Любопитно е да се припомни, че в този двубой Меси се разписа два пъти, но първият му гол не беше зачетен заради засада. При повторението на ситуацията обаче се вижда, че няма такава. Тогава обаче нямаше ВАР.

Това беше началото на една голова епопея или това бе първият от общо 672-те попадения, които аржентинецът впоследствие реализира за "блаугранас". Преди дни пък шедьовър на Меси направи ПСЖ шампион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички