Вечен: Най-красивият гол на Роналдо и защо е Феномена (ВИДЕО)


Вечен: Най-красивият гол на Роналдо и защо е Феномена (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2018 0

Не една и две легендарни фигури за футбола са се обединявали около мнението, че ако Роналдо Назарио се бе опазил от контузиите, можеше да бъде най-великият играч за всички времена. А въпреки тях той несъмнено остава сред най-големите.

Не е само фактът, че във всеки отбор, в който отиваше, реализираше впечатляващ брой попадения. Изумителен е и начинът, по който вкарваше. Феноменална физика, страховите скорост, вълшебен дрибъл и поразяващ завършващ удар.

Впечатляващата кариера на Роналдо Феномена - въпреки контузиите

Още: "Мирише на алкохол в съблекалнята" - решението на Капело да изгони купонджията Роналдо от Реал Мадрид

В кариерата си Роналдо има най-много мачове за Реал Мадрид - 177, в които се е отличил със 103 попадения и 35 асистенции. За Интер пък има 99 срещи, в които е блеснал с 59 гола и 10 асистенции.

Както е отлично известно, той е играл и за двата големи исторически съперници на споменатите два тима - съответно Барселона и Милан. С ПСВ Айндховен обаче има повече двубои на сметката си - 57, както и невероятните 54 гола и 7 асистенции.

Роналдо Феномена - снимки с екипите на Барселона и Реал Мадрид

За каталунците изиграва 49 мача и вкарва 47 попадения (и дава 13 асистенции), докато за "росонерите" записва осезаемо по-малко - 20 двубоя (в които вкарва 9 гола и дава 5 асистенции). Играл е още и за Коринтианс (42 мача - 24 гола и 6 асистенции), както и Крузейро (10 мача - 2 гола и 0 асистенции).

Още: Много деца, куп жени и незаконен син: Любовният път на Роналдо Феномена

За онзи изпълнен със звезди национален отбор на Бразилия пък записва цели 99 мача, в които блести с 62 попадения. Бил е част и от олимпийския отбор на "селесао", като изиграва 6 двубоя и се разписва в 5 случая.

Чрез кадрите по-долу в материала можете да си припомните някои от най-красивите голове в кариерата му, като под номер 1 е поставен един от изумителните му индивидуални рейдове.

При престоя си в Барселона той играе и с българския носител на "Златната топка" Христо Стоичков. Неотдавна Стоичков дори разказа за "солена" шега, която си е направил с Роналдо (ВИДЕО).

Още: "Горчиво"! Роналдо Феномена се ожени за 4-и път, този път за модел (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички