"Мирише на алкохол в съблекалнята" - решението на Капело да изгони купонджията Роналдо от Реал Мадрид


"Мирише на алкохол в съблекалнята" - решението на Капело да изгони купонджията Роналдо от Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

8637 0

Бившият треньор на Реал Мадрид и Милан Фабио Капело разкри, че е изхвърлил бразилската легенда Роналдо Назарио от клуба заради теглото и навиците му към купона.

Роналдо се присъедини към Реал Мадрид през 2002 г. от Интер и вкарваше голове за забавление на "Сантяго Бернабеу", но по времето, когато Капело пристигна през 2006 г., четири години по-късно, завръщанията му започнаха да намаляват. След малко повече от седем месеца начело на мадридчани, Капело реши, че Роналдо трябва да напусне клуба.

Смелостта да разкараш Роналдо от отбора си

"През февруари 2007 г. реших да се отърва от Роналдо Назарио. Той беше човек, който обичаше да купонясва и насърчаваше групата да излиза с него. Един ден Ван Нистелрой дойде и ми каза: "Сър, мирише на алкохол тук в съблекалнята" и това беше истина. През тази година Роналдо тежеше 94 кг. В Корея, на Световното първенство през 2002 г., той тежеше 82. Казах му да отслабне... той достигна 92,5 кг.".

Тогава Рууд ван Нистлерой отрече това. А Роналдо по-късно беше диагностициран с метаболитно състояние, което означава, че тялото му изгаря по-малко енергия от другите, но също така е вярно, че среднощните му удоволствия не бяха тайна в Мадрид.

Посъветвал е Милан да не го взима

Тогава той се премести в Милан през лятото на 2007 г., където имаше до голяма степен неуспешен период, правейки само 20 изяви за 18 месеца. "Росонерите" го привлякоха въпреки съвета на Капело.

"Берлускони ми се обади един ден, за да ме помоли за съвет относно хипотетична покупка на Роналдо. Посъветвах го да не го прави, като му казах, че е купонджия и мисли само за това да бъде заобиколен от жени. Той ми каза: "Добре, благодаря ти, Фабио". Ден след това Роналдо подписа с Милан, той не ми обърна внимание".  А преди известно време Капело не спести и критиките си към Кристиано Роналдо с брутални думи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички