"Стоичков пристигна с личен самолет и предизвика дисбаланс в клуба - отборът пострада"


"Стоичков пристигна с личен самолет и предизвика дисбаланс в клуба - отборът пострада"
Снимка: GettyImages

16337 0

Легендата на световния футбол - Христо Стоичков, отново попадна под светлините на прожекторите, след като негов бивш съотборник разказа любопитна история по негов адрес. 

Става въпрос за Лоренцо Меноти, с който се състезаваха за италианския Парма през сезон 1995/96. Тогава за правата му бяха платени 6,5 млн. паунда на Барселона, но в Италия смятат, че този трансфер е бил провал.

Причината за критиките е формата на българския нападател, която спада по италианските терени. Очакванията към него са изключително високи, предвид факта, че акостира като носител на "Златната топка".

Разкази за Стоичков

"Той дойде като носител на "Златната топка" и още ми е приятел, но Стоичков преживява футбола по съвсем различен начин", обяснява за начало Меноти пред FourFourTwo.

В допълнение ветеранът обяснява как Камата е акостирал на Ботуша и дали това се е отразило на новия му клуб:

Пристигна при нас с личен самолет, предоставен от българското правителство и искаше да говори само на пресконференции. Никога преди това не бяхме давали пресконференции, срещахме се с местните журналисти в парка. Той обаче бе свикнал на съвсем различна реалност и това доведе до дисбаланс в отбора. Бе трудно да го поставим в нашата формация с Дзола и Асприля. Невио Скала трябваше да промени тактиката и отборът пострада", уточнява бившият бранител. 

Така родната суперзвезда изиграва 23 мача за Парма, в които се отчита с 5 гола в Серия А. След кампанията избира да се завърне в Барселона.

Следете всичко най-интересно от европейския футбол със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички