Първият професионален отбор на Христо Стоичков го удостоява с голяма чест


Първият професионален отбор на Христо Стоичков го удостоява с голяма чест
Снимка: БГНЕС

3145 0

Отборът на Хеброс, базиран в Харманли, в който Христо Стоичков започва своята професионална кариера, ще удостои Камата с голяма чест, създавайки огромен исторически фундамент в негово име. Организатор на събитието, което ще се проведе на 20 юни от 11:00 часа, е община Харманли, заедно с Донко Трендафилов, с когото Стоичков е живял заедно в продължение на една година.

"Богатството не се изразява само в материални стойности, то е свързано с историята, постиженията, силата и успехите. Богата е историята на нашият град. Това е и поводът да ви поканим на официалното откриване на пластика, посветена на 100 години футбол в гр. Харманли. Очакваме Христо Стоичков да присъства на събитието и заедно с кмета на Община Харманли Мария Киркова официално да открият пластиката", пишат от общината в поканата.

Домакинът на събитието е изградил обувка от бронз с дължина 1.15 метра, а до нея ще бъде поставена топка с диагонал 90 см. Също така ще има фланелка на Камата с номер 8, която ще е висока 1.5 метра. На обувката ще са изписани имената на отборите, чиито цветове е защитавал, както и прочути негови реплики. Стоичков пък ще остави отпечатък от своя крак в мраморна плоча с площ 15 квадрата.

Децата от три спортни клуба в Харманли ще посрещнат носителя на "Златната топка". Живко Рангелов, Хрисим Ганев, Иван Галтов, Динко Господинов, Васил Петев и Атанас Гинев - футболисти, с които Камата е играл в Хеброс, също ще присъстват на събитието.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Жоан Лапорта включи Христо Стоичков в престижен за Барселона списък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички