Сагата "Кока-Кола" и как "маниакът Кристиано Роналдо" засенчи Евро 2020 (ВИДЕО)


Сагата "Кока-Кола" и как "маниакът Кристиано Роналдо" засенчи Евро 2020 (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

4054 0

Европейското първенство по футбол бе дългоочаквано събитие - по-дългоочаквано от обикновено, тъй като се проведе с една година закъснение заради пандемията от коронавирус. В крайна сметка шампион стана Италия след успех над Англия във финала, а зрителите станаха свидетели на много емоционални моменти.

Как обаче действие, което нямаше нищо общо с чисти футболните аспекти от играта, набра огромна популярност и до голяма степен засенчи далеч по-важните (и най-вече футболни) неща на състезанието? Отговорът е лесен. То просто бе дело на Кристиано Роналдо.

Роналдо срещу "Кока-Кола" и загуби за милиарди

Португалската мегазвезда си позволи нещо, което до този момент не бе виждано на толкова голям форум. Той се набърка в работата на организаторите и нанесе огромен удар по един от най-големите партньори на УЕФА и в случая Евро 2020 - гигантът "Кока-Кола".

На всички пресконференции пред състезателите и треньорите имаше няколко продукта на спонсорите. Когато дойде ред на Кристиано да застане пред микрофоните, той взе бутилките на "Кока-Кола" и ги махна от покритието на телевизионните камери, както и съответно от очите на зрителите.

Това му действие коства спад в акциите на гиганта и загуби от 4 милиарда. А то бе продиктувано от вманиачеността му на тема здравословен живот и режим. Той призова всички хора да пият вода, а не тези продукти. Още в миналото пък Роналдо бе споделял, че наглежда внимателно какво пие най-големият му син и се дразни, когато това е газирано.

Ефектът "Роналдо" върху Погба и компания

В крайна сметка действието на Кристиано породи огромна вълна от коментари. Някои футболисти намериха оригинални начини да осмеят или подкрепят 36-годишния играч, докато други "развиха" идеята му. Пол Погба от Франция например стори същото (но по религиозни причини), но с бутилки на "Хайнекен", въпреки че те бяха безалкохолни.

Случилото се с Кристиано бе тема номер 1 на разговор дни, след като се осъществи. В крайна сметка безспорно остава символичен момент за Европейското първенство по футбол.

Забавен момент от Евро 2020 с Кристиано Роналдо бе и когато охранител не го разпозна и поиска да се представи (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички