Последният нокаут на Джошуа - смразяващ, брутален и... забравен?! (ВИДЕО)


Последният нокаут на Джошуа - смразяващ, брутален и... забравен?! (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4843 0

В началото на своята кариерата Антъни Джошуа беше познат като невероятен нокаутьор и един от боксьорите с най-тежки удари при професионалистите. Дионтей Уайлдър и британецът бяха кошмар за всеки опонент, но от последния нокаут на Ей Джей мина прекалено много време. 

Мачът на Джошуа НА ЖИВО в DAZN - вижте как

Смразяващият последен нокаут се помни добре в България 

За последно Джошуа демонстрира нокаутьорските си умения не срещу кой да е, а срещу българския топ представител при тежките - Кубрат Пулев. Това се случи в декемврийско зрелище през 2020 година, когато няколко пъти Ей Джей прати Кобрата в нокдаун, преди да го прати окончателно на земята в нокаут в 9-ия рунд (статията продължава след видеото): 

Дали ще успее да се върне към сериите от нокаути, ще разберем съвсем скоро, тъй като следващият му двубой е в събота (12.08) срещу Роберт Хелениус - битката на Джошуа гледайте в DAZN (ето как)

Защо Ей Джей спря да нокаутира опонентите си? 

Повратната точка за Ей Джей като че ли беше двубой №1 срещу Анди Руис. В САЩ той държеше нещата под контрол и се готвеше за нокаут срещу дебелия мексиканец, но получи удар в слепоочието. Това доведе до проблеми с вестибуларния апарат и Джошуа беше нокаутиран в битка, която се очакваше да приключи бързо в негова полза. 

Ниските боксьори създават проблеми на Джошуа

Оттогава насам той е изключително внимателен на ринга. Предпочита единични удари и дефанзивна стойка, за да се предпази от подобен развой. В реванша с Руис това му донесе успех, но липсата на атакуващ стил доведе до двете поредни поражения от Олександър Усик. 

Дори срещу Джърмейн Франклин Ей Джей не успя да покаже мощта си, като дори не беше близо до това да нокаутира съперника си. В последните си 6 двубоя британецът има само 1 нокаут. Преди това той имаше 21 победи с нокаут. 

Какво да очакваме от битката с Хелениус? 

Определено шведът е сериозен опонент, тъй като има над 30 победи на ринга и може да се бие. В същото време обаче е по-висок от Джошуа, което обаче може да е предимство за Ей Джей. Най-неудобни в кариерата му са боксьори със значително по-нисък ръст (Такам, Руис). 

Ще се завърне ли Ей Джей към "корените" си в професионалния бокс - ще разберем, гледайки двубоя на Антъни Джошуа на живо в DAZN

DAZN - всички топ мачове от бокса и още много спорт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички