Антъни Джошуа призна за голям проблем в бокса: Допингът е широко разпространен


Антъни Джошуа призна за голям проблем в бокса: Допингът е широко разпространен
Снимка: Getty Images

1466 0

Антъни Джошуа твърди, че допингът в бокса е "широко разпространен" и казва, че съжалява за бъдещите бойци, които си проправят път в спорта. Първоначално Джошуа трябваше да се бие с Дилиън Уайтв O2 Arena, но сега ще се изправи срещу Роберт Хелениус, който бе на ринга само преди една седмица.

Миналия уикенд Доброволната антидопингова асоциация заяви, че е информирала Асоциацията на боксовите комисии и Британския боксов контролен съвет, че "случаен антидопингов протокол", предприет от Уайт, е върнал "неблагоприятни аналитични констатации".

Допингът - проблемът на бокса

Джошуа, който не предполага, че Уайт е извършил неправомерно действие, каза пред Sky Sports: „Боксът е страхотен спорт, той променя живота, промени живота ми и ме постави на правилната посока. Помогна ми да се отърся от определени навици, така че това е брилянтен, брилянтен спорт за хора, които искат да останат във форма.

„Но що се отнася до спорта, съжалявам за бъдещите бойци, не знаете какво се случва или с какъв тип човек се биете. Така или иначе е толкова трудно, че има хора, които може да заобикалят правилата. Вече не съм изненадан, когато се случват подобни неща в бокса.

"Разбрах за тази антидопингова система от аматьорската система, защото бях изложен на нея, когато отидох в олимпийския отбор и представлявах Великобритания. Това не е само в тежката категория, това е широко разпространено в целия бокс". Дилиън Уайт е категоричен, че не е извършил нищо нередно и е невинен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички