Петър Чех играл половин сезон + Световно с... 2 счупени рамене


Петър Чех играл половин сезон + Световно с... 2 счупени рамене
Снимка: Getty Images/Guliver

2234 0

Бившият вратар на Челси Петър Чех разкри, че е играл за лондончани с две счупени рамене. Най-сериозната травма в славната си кариера чешкият футболист получи през 2006 година, когато се сблъска със Стивън Хънт от Рединг и удари лошо главата си. След този случай защитният шлем стана неотменен атрибут за Чех до момента, в който обяви края на кариерата си.

Ала преди да счупи черепа си, вратарят е получил още две сериозни контузии, с които му се е наложило да играе. Вратарят пристигна в Челси през 2004 година от Рен. Той завърши футболната си кариера в Арсенал рез 2019 година.

"Има нещо, за което никога досега не съм говорил и по това време хората не знаеха за него. Когато зад мен беше половината от първия ми сезон в Челси, счупих лабрума на рамото си. Продължих да играя до края на сезона", призна той, цитиран от официалния сайт на Челси.

"Струваше ми се, че през лятото рамото ми ще заздравее. Това не се случи! През втория сезон вече имах голям проблем с рамото и бях принуден да се погрижа за себе си. Тогава, в началния етап на втория ми сезон, направих същото с другото си рамо. Затова прекарах втория сезон със счупени рамене", призна бившият страж.

"Опитах се да успокоя болката и да намеря начин да тренирам правилно, за да не усещам тази невероятна болка всеки ден, въпреки че бе трудно да я избегна. Мислех за операция през втория сезон, но не исках да рискувам отиването си на Мондиала в Германия това лято. Никой не знаеше колко дълго ще се възстановявам", продължи Чех.

"За мое облекчение, се реших на операция след Световното. Възстанових се бързо, наслаждавах се на мачовете и не изпитвах вече болка по време на тренировки и движения. няколко мача след това играхме срещу Рединг", завърши чешката легенда. А с какво не се справяше в Арсенал големият вратар вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички