"Левачката" на Христо Стоичков срещу "левачката" на Роберто Карлос: Най-мощните "бомби" във футбола (ВИДЕО)


"Левачката" на Христо Стоичков срещу "левачката" на Роберто Карлос: Най-мощните "бомби" във футбола (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

2265 0

Христо Стоичков несъмнено остава в историята на България като най-успешния ни футболист до този момент. Камата е и единственият наш сънародник, който може да се похвали с най-ценното индивидуално отличие във футбола - "Златната топка", която печели през 1994 година.

Христо Стоичков представя

Христо Стоичков и Барселона срещу Роберто Карлос и Реал Мадрид

Неговата "левачка" става любима не само за българите и феновете на Барселона, но и за неутралните привърженици. Точно по неговото време, докато каталуните се радват на "левачката" на Стоичков, то тези на кръвния враг Реал Мадрид са пленени от левия крак на Роберто Карлос.

Левият краен бранител от Бразилия променя представите за това как изглежда един защитник. Той изиграва 527 мача за "кралския клуб", в които се отчита със 70 попадения и 102 асистенции. За Бразилия пък има 127 срещи и 11 гола.

Още: 5 минути от Димитър Бербатов, в които преподава: Висшата лига с подарък (ВИДЕО)

Стоичков и Карлос всъщност се изправят един срещу друг на терена, въпреки че бразилският краен бранител преминава от Интер на "Сантяго Бернабеу" през лятото на 1996 година. Първият престой на Стоичков на "Камп Ноу" е от лятото на 1990 година, когато осъществява трансфер от ЦСКА, до лятото на 1995 година, когато отива в Парма.

След една година в Серия А обаче се завръща в Барселона, където кара втори престои - от лятото на 1996 година до зимния трансферен прозорец на сезон 1997/98 (началото на 1998 година се връща в ЦСКА).

Карлос пък остава в "кралския клуб" от 1996 година чак до 2007-а, като в първите си години в отбора се изправя срещу Барселона на Стоичков. Разбира се, Камата бележи несравнимо повече, което е най-нормалното нещо и предвид позициите им по терена - той вкарва 117 гола в 255 мача за каталунците, като дава и 26 асистенции.

Роберто Карлос редом до Дейвид Бекъм и Зинедин Зидан

Чрез кадрите по-долу в материала можете да се насладите на най-добрите изпълнения, завършили с попадения за двамата. Припомнете си и как преди 26 години Роберто Карлос промени представите за футбола и за физиката (ВИДЕО).

Още: Танц преди гол в Шампионска лига срещу велик вратар: Само Роналдиньо го може (ВИДЕО)

Да сториш немислимото: 5 играчи, спечелили Шампионска лига и световното първенство в един сезон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички