Как младият Гигс бил на косъм да бъде изхвърлен през прозореца от сър Алекс


Как младият Гигс бил на косъм да бъде изхвърлен през прозореца от сър Алекс
Снимка: Getty Images/Guliver

2642 0

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс разкри, че веднъж мениджърът на тима сър Алекс Фъргюсън е щял... да го изхвърли през прозореца. Уелсецът излезе на футболната сцена през 1992 г. и след като скоро след това бе сравняван с Джордж Бест, си е повярвал рано, че ще стане несменяем титуляр и заслужава привилегии в клуба. Гигс е бил подкрепен в това от Брайън Робсън, но изглежда капитанът е искал да се пошегува с него или да му даде урок.

"Бях измамен! На първо място си спомням червеното лице на боса, който ме гледа и иска да ме изхвърли през прозореца. Изиграх 20-23 мача. Робо никога не ми се бе подигравал и не се бе шегувал с мен, затова реших да му се доверя и казах: "Робо, всеки си има клубен автомобил", започна разказа си Гигс.

"По това време клубът раздаваше "Фолксваген Пасат" или "Ауди". Казах: "Изиграх вече 25 мача". Той ми отговори: "Да, мисля, че трябва да отидеш при треньора и да попиташ. Кажи му, че вече си изиграл 25 мача и да ти дадат кола. Така че аз почуках на вратата и казах на треньора: "Слушайте, шефе. Изиграх 25 мача. Мисля, че се утвърдих в първия отбор. Какво ще кажете да получа кола от клуба?", продължи той.

"Изрекъл едва половината от фразата, успях да видя как лицето му се променя и когато казах думата "кола", лицето му стана червено и той започна да ми крещи. "Кола от клуба? Няма да вземеш дори велосипед от клуба. Излез от офиса ми, преди да те изритам оттук. Когато отворих вратата, половината отбор стоеше отвън. Те бяха подслушвали и им беше интересна реакцията", завършва Гигс. А каква случка със сър Алекс разказа Луиш Нани наскоро вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички