Как изглеждаше Манчестър Юнайтед в последния мач на Кристиано Роналдо?


Как изглеждаше Манчестър Юнайтед в последния мач на Кристиано Роналдо?
Снимка: Getty Images

10048 0

Кристиано Роналдо официално се завърна в Манчестър Юнайтед. Последният мач на португалската суперзвезда за "червените дяволи" беше на 27 май 2009 г., когато във финала на Шампионска лига Юнайтед загуби от Барселона с 0:2, а Лионел Меси и компания се утвърдиха на върха на европейския футбол. В тази статия ще ви припомним как изглеждаше Манчестър Юнайтед, когато Кристиано Роналдо за последно носи екипа на тима.

Вратата в този финал защитаваше вездесъщият Едвин ван дер Сар, който и на почти 40 години беше един от най-добрите вратари в света. Той пази за Юнайтед до 2011 г., след което беше наследен на поста от Давид де Хеа.

В центъра на отбраната играеха Неманя Видич и Рио Фърдинанд, чието партньорство беше в основата на спечелването на Шампионска лига година по-рано. Дуото остана на "Олд Трафорд" до края на ерата "Фъргюсън" през 2013 г., както и сезон след това. Сърбинът поигра още малко в Интер, а Фърдинанд в КПР.

Отляво на отбраната започна неуморимият Патрис Евра. Той също напусна Юнайтед през 2014 г., като игра 3 сезона в Ювентус и достигна още един финал в Шампионска лига през 2014/15, загубен пак от Барселона. Като десен бек игра универсиалният Джон О'Шей. През 2011 г. той стана част от Съндърланд и в продължение на 7 години беше основен футболист там.

Като опорен халф игра Майкъл Карик - той все още е в Манчестър Юнайтед, но като помощник-треньор. Преживя турболентните времена на Дейвид Мойс, Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо, преди да сложи край на кариерата си през 2018 г., като беше и капитан на "червените дяволи". С лентата във финала през 2009 г. обаче беше Райън Гигс, който не предаде фланелката на Юнайтед, а през 2014 г. дори беше временен треньор на тима. От 2018 г. Гигс е треньор на Уелс, макар че беше обвинен в нанасяне на телесна повреда от бившата си приятелка, поради което не води тима на Евро 2020.

В средата на терена до тях игра Андерсон. Бразилецът обаче не успя да покаже най-доброто от себе си за осемте сезона в Манчестър Юнайтед, а наемът във Фиорентина също не помогна. Последваха периоди в Интернасионал, Коритиба и Демирспор. Наксоро някогашният халф пък беше разследван от полицията и обвинен в измами с криптовалути.

На десния фланг сър Алекс Фъргюсън заложи на Парк Джи Сунг. Южнокореецът се присъедини към КПР през 2012 г, а след още сезон в ПСВ сложи край на кариерата си, а в момента се занимава с благотворителност. Отляво стартира Уейн Рууни - подобно на Карик и той изживя тежките моменти на Юнайтед при Ван Гаал и Моуриньо, а след това игра за родния си Евертън, ДС Юнайтед и Дарби Каунти. В Дарби той започна и треньорската си кариера през миналата година.

От скамейката влезе Димитър Бербатов, който отново се оказа на крачка от европейския връх, след като през 2002 г. загуби финала като футболист на Байер Леверкузен. Освен него като резерви влязоха Пол Скоулс и Карлос Тевес, но и те не помогнаха на Юнайтед. В групата за мача бяха още Томаш Кушчак, Джони Евънс, Рафаел да Силва и Нани.

Кристиано Роналдо започна този мач на върха на атаката, а историята му с екипа на Манчестър Юнайтед не е приключила.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички