Как Фабрегас "стана по-пъргав" от бързаците Педро и Вилиан... чрез акъл? (ВИДЕО)


Как Фабрегас "стана по-пъргав" от бързаците Педро и Вилиан... чрез акъл? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3156 0

Бившият полузащитник на Арсенал, Барселона и Челси Сеск Фабрегас никога не е разполагал с бързината като свое най-силно оръжие. Към момента халфът е на 34 години и играе в Лига 1 за Монако, а както винаги разчита най-много на интелект и уменията си при подаванията.

Не е случаен фактът, че е печелил два пъти Висшата лига, веднъж Ла Лига, световното първенство и на два пъти европейското. Той е използван на различни позиции в полузащитата през годините в различните отбори, като в Барселона е играл и като фалшива девятка.

Преди няколко години направи впечатление едно упражнение от тренировката на Челси, в което участваха именно Фабрегас, както и неговите съотборници Педро и Вилиан. Излишно е да се уточнява, че и двамата разполагат с доста по-сериозна скорост от Сеск.

Упражнението изискваше от играчите да съберат конусите в техния цвят (Фабрегас - жълт, Вилиан - син, Педро - червен). Фабрегас обаче го стори по такъв ред, че не се наложи да правя някаква рязка смяна на посоката при оставянето, с което спечели време и в крайна сметка финишира първи. Можете да видите кадрите по-долу в материала.

През кариерата си полузащитникът е работил с някои от най-големите треньори в съвременния футбол. Самият Фабрегас признава, че е разочарован от Гуардиола и че си е приятел и до днес с Моуриньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички