Челси удари здрав пердах на Честърфийлд във ФА Къп


Челси удари здрав пердах на Честърфийлд във ФА Къп
Снимка: Getty Images

1528 0

Челси не остави никакви шансове на Честърфийлд в двубой от 1/32-финалите на ФА Къп. Лондончани разгромиха съперника си с 5:1 насред "Стамфорд Бридж", като 4 от попаденията паднаха още през първото полувреме. 

"Сините" отправиха цели 23 удара към противниковата врата и диктуваха темпото в двубоя през цялото време. Момчетата на Томас Тухел показаха голямата си класа и доминираха и през двете полувремена.

Начало на голеадата постави Тимо Вернер в 6-ата минута. Неудачно избиване на защитник прати топката точно на крака на германеца, който вкара за 1:0. В 18-ата минута играещият като десен бек в този мач Калъм Хъдсън-Одой след самостоятелна акция отправи далечен удар и не остави шансове на вратаря. Само две минути по-късно нова грешка в защита позволи на Ромелу Лукаку да направи 3:0.

В 39-ата минута Андреас Кристенсен след корнер засече топката за 4:0. В 55-ата минута "сините" получиха право да изпълнят дузпа и Хаким Зиеш беше безпогрешен за 5:0. В 80-ата минута Акуаси Асанте вкара почетно попадение за тима от Конференцията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички