Евра разкри ужасна история за расизъм във френския национален отбор


Евра разкри ужасна история за расизъм във френския национален отбор

2344 0

Бившият френски национал Патрис Евра призна, че тъмнокожите играчи на "петлите" в миналото са се сблъсвали с дискриминация в дните, в които тимът е имал посещение от президента на страната на базата в Клерфонтен. Евра разкри още, че националният отбор е получавал писма, в които тъмнокожите играчи са наричани "маймуни" и "горили" и колети с изпражнения.

"Известно е, че френският национален отбор не принадлежи на някой отделен футболист, а на целия френски народ. И все пак, ние имаме нашите утвърдени места. Когато ядем, обикновено сядаме до това или онова момче, защото сме в добри отношения и такива неща. Но всичко се променя всеки път, когато президентът или други политици ни посещават", разказа французинът, цитиран от "RMC Sport".

"Седях на мястото си, но изведнъж се озовах в края на масата. Там, където обикновено се намираха Мамаду Сако и Бакари Саня. Трябваше да се сменим. Местата в средата бяха заети от Уго Лорис, Лоран Косчелни и президента. Но ние знаехме, че това са правилата на играта. На снимката до президента е по-добре да се виждат Уго Лорис и Лоран Косчелни, а не Мамаду Сако или Бакари Саня. Досадно е", каза още бившият бранител. А какъв гаден номер е направил Евра на Жерар Пике в миналото вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички