Безпардонното убийство, променило завинаги Майкъл Джордан: Как, защо и странната причина


Безпардонното убийство, променило завинаги Майкъл Джордан: Как, защо и странната причина
Снимка: GettyImages

3403 0

Майкъл Джордан остава в историята като един от най-великите баскетболисти. Спечелилият всичко в НБА с екипа на Чикаго Булс играч продължава да е глобална мегазвезда и милиардер с редица бизнеси зад гърба си. Въпреки всичко това, той трябваше да претърпи огромна трагедия, свързана с убийството на неговия баща - Джеймс.

Най-голямата трагедия в живота на Джордан

Лари Демери и Даниел Грийн излежават доживотна присъда за убийството на Джеймс Джордан - бащата на Майкъл Джордан. Те бяха осъдени за престъплението през 1996 година и оттогава са в затвора.

"Ти наистина си идиот": Бруталният бой, след който Майкъл Джордан разбра, че е з@#$ик

Безпардонното убийство

Бащата на Джордан се е прибирал от парти на 23 юли 1993 година. Той е спал в червена кола марка "Lexus", модел "SC400" на магистрала в Лъмбъртън, щата Северна Каролина. По време на съдебния процес Демери свидетелства, че и той, и Грийн са възнамерявали да "ударят" мотел, но били привлечени от скъпата кола на пътя.

Лари Демери признава пред съда, че Даниел Грийн е прострелял бащата на Майкъл Джордан в гърдите. Едва когато са прегледали документите в колата, убийците разбират самоличността на жертвата. Автомобилът е имал и регистрационен номер "UNC023".

Безумно богат, но адски стиснат: Как Майкъл Джордан се изложи в казино насред Лас Вегас

По информация на "Chicago Tribune" извършителите закарват колата до Файетвил, Северна Каролина, след като изхвърлили тялото на Джеймс Джордан в река в Маккол, Южна Каролина. Демери е бил напът да навърши 17, докато Грийн вече е навършил пълнолетие.

Отзвукът върху кариерата на Джордан

Убийството на бащата на Джордан рефлектира върху кариерата му

Майкъл Джордан бе на върха на баскетболния свят, когато баща му бе убит. Тогава той е трикратен шампион, след като изведе Чикаго Булс до три победи в три поредни финала. По-просто казано "Въздушния" държеше НБА в дланта си.

Разбиха тотален мит на пух и прах, свързан с Майкъл Джордан, Чикаго Булс и НБА

Смъртта на Джеймс Джордан шокира не само света на спорта. Веднага след като новината се разпространи, някои хора бързо посочиха хазартните дългове на Ем Джей като причина за убийството.

Няколко месеца след трагедията (6 октомври 1993-а) Джордан обявява първото си оттегляне от баскетболната игра, като редица информации посочват, че убийството на баща му е рефлектирало върху решението.

ОЩЕ: Леброн Джеймс с уникално постижение в НБА, за което Майкъл Джордан може само да мечтае

Чикаго Булс удостои с най-голямата чест създалия "чудовището" Майкъл Джордан

Продават 33-годишно BMW, принадлежало на Майкъл Джордан, за извънземна сума (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички