Италия припомни, че има трофей за защита в Германия с юбилейна победа (ВИДЕО)


Италия припомни, че има трофей за защита в Германия с юбилейна победа (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7895 0

Действащият европейски шампион Италия не остави шансове на Малта в квалификацията за турнира в Германия през 2024 година. "Скуадра Адзура" се наложи с 4:0 в Бари. 

В събота вечер героите за домакините бяха Джакомо Бонавентура (23'), Доменико Берарди (45', 64') и оформилият крайния резултат Давиде Фратези в добавеното време. Трябва да се отбележи, че футболистът на Сасуоло вкара за първи път в кариерата си два гола за Италия в рамките на една среща и случайно или не - бе заменен само минута по-късно. 

По този начин възпитаниците на Лучано Спалети останаха напълно безгрешни срещу Малта в съперничеството си. Европейският шампион печели вече юбилейната 10-а среща срещу островитяните. Най-голямата голова разлика датира от 1993 г. при 6:1. 

Така Италия се изкачи на второто място във временното класиране в група "С". "Скуадра Адзура" разполага с 10 точки след 5 двубоя, колкото е играл и лидерът Англия (13 т.). И Украйна има 10 пункта, но след 6 двубоя. До голяма степен всичко в групата ще се реши след три дни, когато "трите лъва" приемат Италия в повторение на финала от Евро 2021.  

Вижте какво се случи във всички европейски квалификации в събота!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички