От Екзитър до Трите лъва - историята на Оли Уоткинс от Астън Вила


От Екзитър до Трите лъва - историята на Оли Уоткинс от Астън Вила
Снимка: Getty Images

2584 0

25-годишният нападател на Астън Вила Оли Уоткинс получи повиквателна от Гарет Саутгейт и ще се присъедини към националния отбор на Англия за предстоящите световни квалификации.

Пътят до "Трите лъва" обаче не е бил лесен за нападателя. На 9-годишна възраст Оли Уоткинс е бил отхвърлен от академията на Екзитър Сити, но в следващите две години той тренира упорито, за да е сигурен, че няма да получи нов отказ.

От 2013 до 2015 година той рядко получава шанс за изява и е преотстъпен в отбора на Уестън-Супер-Меър, който се подвизава в най-долните английски дивизии. Там обаче младокът вкарва 10 гола в 10 мача и веднага е върнат в Екзитър.

През сезон 2015/16 той вкарва 9 гола в 21 мача за тима от едноименния град, а на следващата година той дори печели наградата за най-добър млад играч, отбелязвайки 13 гола и 10 асистенции.

Следват три сезона в Брентфорд, в последния от които Оли Уоткинс бележи цели 26 гола за тима от Чемпиъншип, което привлича вниманието на елитния Астън Вила и от лятото на 2020г. той се присъединява към бирмингамци.

До момента той е изиграл 30 мача във всички турнири за Вила, в които е вкарал 12 гола, а три от тях бяха срещу Ливърпул при разгромната победа със 7:2.

А какво говорят числата за престоя на Мохамед Салах в Ливърпул, можете да прочетете в ТОЗИ материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички