Статистиката на Мохамед Салах в Ливърпул е красноречива


Статистиката на Мохамед Салах в Ливърпул е красноречива
Снимка: Getty Images/Guliver

2610 0

Мохамед Салах пристигна на "Анфийлд" през 2017 година след три сезона в Италия с екипите на Фиорентина и Рома. Преди това той дори бе част от Челси, но лондончани не бяха възхитени от египтянина и го изпратиха в Серия А.

Откакто се присъедини към Ливърпул, 28-годишният нападател спечели Шампионска лига и титлата във Висша лига с екипа на "мърсисайдци". Напоследък обаче, заради огромния срив във формата на целия отбор, някои фенове на тима набързо забравиха колко радост им е носил Салах и започнаха да призовават той да бъде продаден. 

Нека обаче погледнем числата - откакто Мохамед Салах е в Ливърпул, той е изиграл общо 192 мача за клуба във всички турнири. В тях той се е разписвал 119 пъти и е асистирал на своите съотборници в 45 случая. Това означава, че на всеки 96 игрови минути, египтянинът е вкарвал гол или е подавал за такъв.

През настоящия сезон Салах вкарва със същото темпо, с което го е правил и през предишните две години. Той има 25 гола на сметката си в 39 мача във всички турнири. Ако това е разочароващо представяне и заради това той заслужава да бъде продаден, здраве му кажи...

А какво каза Юрген Клоп след жребия за Шампионска лига снощи, можете да прочетете ТУК.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички