Кошмарът на Тиаго Силва: Искаха да оперират белия ми дроб, а това значеше край с футбола na 21


Кошмарът на Тиаго Силва: Искаха да оперират белия ми дроб, а това значеше край с футбола na 21
Снимка: Getty Images

6821 0

Една от звездите на Челси - Тиаго Силва, се върна към един от най-лошите периоди в живота и кариерата си. Това е моментът, в който бразилецът премина в руския Динамо (Москва) под наем. Случва се през 2005 година, но заради туберкулоза той не записва нито един мач за Динамо.

"Прекарах половин година в Русия. Това беше един от най-лошите периоди в живота ми. Не знаех дали някога отново ще мога да играя футбол. Просто мечтаех, че ще играя, но не знаех със сигурност.

Преминах в Динамо от Порто и по време на предсезонната подготовка изведнъж се почувствах много зле. Направиха ми няколко изследвания и се оказа, че имам туберкулоза в много напреднал стадий. Поради това колко зле бяха нещата, лекарите решиха, че ще е най-добре да остана в болница за лечение.

Лекарите в Русия искаха да оперират белия ми дроб. Знаех със сигурност, че след това вече нямаше да мога да играя футбол. Беше наистина трудно време. Вслушах се в съветите на хората около мен, най-близките ми: мама, жена ми и мениджъра ми. Слушах ги и разбрах, че трябва да направя това, което те ми казват. Те искаха за мен само най-доброто и знаех, че ги е грижа за мен. Решението беше взето.

Моят представител уреди да ме изпишат от руската болница, за да мога да завърша лечението си в Португалия. Това беше наистина важно за мен. Останах там още 3 месеца, пиех лекарства всеки ден и се разхождах. Беше дълго чакане. Но накрая отидох при специалист и той ми каза, че трябва да запазя спокойствие. Спокойствие?! Как можех да остана спокоен?

Тогава, след известно време, той ми каза това, което отчаяно исках да чуя. Че мога да се върна към футбола и да осъществя мечтата си. Когато преодолееш труден период в живота си, знаеш, че ще спечелиш", разказва бразилецът, цитиран от сайта на "сините". Повече за голямата битка на Силва със смъртта четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички