Белчев възвеличи победите над Левски пред SportLive.bg преди дербито: Нека накараме Миньор да се съобразява


Белчев възвеличи победите над Левски пред SportLive.bg преди дербито: Нека накараме Миньор да се съобразява
Снимка: БГНЕС

3059 0

Стамен Белчев води за втори пореден сезон дубъла на ЦСКА в Югозападната Трета лига. Сега тимът е в невиждана серия от седем победи, а в събота му предстои най-голямото изпитание до този момент.

Възпитаниците на опитния специалист гостуват на лидера във временното класиране - Миньор Перник, който е и абсолютния фаворит за изкачване във Втора лига. 

Наставникът даде обширно интервю пред SportLive.bg в дните преди битката. Белчев се закани възпитаниците му да покажат своето израстване при гостуванията и да се противопоставят ма "чуковете". 

Треньорът на ЦСКА II направи коментар и за серията без загуба срещу Левски. През последните години той води "червените" във Вечното дерби на ниво Югозападна Трета лига и постигна две победи и едно нулево реми.

Интервюто на Белчев

- Записахте две победи и оставате непобедени от Левски в Трета лига. Как преживяват младежите тези дербита и помагат ли им за израстването на терена? 

- Всяка една победа помага за израстването и самочувствието. Срещу Левски имаме добри резултати. Момчетата изживяват добре всяка една победа. Победата срещу Левски е още по-хубава, когато си футболист или треньор в ЦСКА.

- Сега ви предстои сблъсък с фаворита в лигата. Какво очаквате от битката с Миньор Перник?

- Очаквам да стане добър мач за стандартите на Трета лига. За нас няма значение дали съперникът е на първо или на последно място. Готвим се по един и същ начин и се надяваме да направим, така че с течение на двубоя Миньор да се съобрази с нашата игра.

Надявам се това да се получи с тези млади футболисти. Невинаги се получава, но това е положението. Изправяме се срещу лидера в групата с млад амбициозен отбор и предполагам, че ще се получи интересен двубой за всички. 

- Статистиката сочи, че дубълът на ЦСКА постига по-слаби резултати като гост? На какво отдавате нещо подобно и ще се отрази ли в събота?

- Надявам се това да не се отрази в събота. Постоянно си говорим за това и подобрихме резултатите от миналата година в това отношение. С времето момчетата виждат, че няма нищо страшно да се играе "навън". 

Моето виждане за футбол е, че не трябва да говорим за "домакинства" и "гостувания". Или можеш да играеш футбол, или не можеш – без значение къде. Ако можеш да го правиш, ще играеш и в София, и където и да е било. При нас въобще не трябва да стои на преден план къде играем.

Вижте признанието на Белчев дали е бил вариант за наследник на Саша Илич в ЦСКА!

Очаквайте този следобед и третата част от интервюто на Белчев пред SportLive.bg, в която говори за отношенията си с Нестор Ел Маестро!

АВТОР: КРИСТИАН ГЪРЕВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички