ВИДЕО: Аржентинският кошмар не спира да преследва Нидерландия и на Световно 2022


ВИДЕО: Аржентинският кошмар не спира да преследва Нидерландия и на Световно 2022
Снимка: GettyImages

3755 0

Нидерландия за пореден път не успя да стигне до така желаната титла от Световното първенство по футбол. "Лалетата" загубиха 1/4-финала срещу Аржентина след изпълнение на наказателни удари. Европейският тим успя за 10 минути да изравни резултата, след като до 83 минута изоставаше с 2:0, но Вегхрост успя да вкара 2 попадения и прати мача в продължения. 

В предаването "Точно попадение", което SportLive.bg прави съвместно със Sesame.bg, коментирахме защо Нидерландия изглеждаше неузнаваема срещу Аржентина и къде отиде креативността в атаката на "лалетата".

 

Аржентина допусна едва няколко атаки от европейския тим

Нидерландия отправи само два точни удара към вратата на "гаучосите" и те се превърнаха в гол, но това се случи чак в края на редовното време на срещата. Защитата на южноамериканците бе прекрасно организирана и тотално успя да неутрализира Мемфис Депай, Коди Гакпо и Стивън Бергвайн. Вторият бе изтеглен много назад в подреждането на тима и нямаше тази ефективност, каквато имаше в предишните срещи. 

 

Луис ван Гаал бе принуден да се върне към "тоталния футбол"

Селекционерът на Нидерландия вече призна, че отборът не разполага с достатъчно добри крила, които да могат да се противопоставят на фаворитите за Световната купа, а начинът, по който успя да промени играта на отбора си и все пак да докара мача срещу Аржентина до дузпи, напомни на тази игра на "лалетата" от близкото минало. След 80' на срещата, европейският тим центрираше топката към наказателното поле на съперника от всяка възможна точка на терена, разчитайки на по-силните си физически футболисти. В крайна сметка това даде резултат, но не случайно почти никой отбор в света не ползва подобен начин на игра - просто методът е много остарял. 

Още подробности около срещата и кои са големите разочарования за Нидерландия може да гледате във видеото:

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички