Кога ЦСКА ще спечели срещу Лудогорец, когато има голям залог?


Кога ЦСКА ще спечели срещу Лудогорец, когато има голям залог?
Снимка: LAP.BG

4095 0

Дербито на Първа лига между първия и втория измина и изглежда се случи най-логичното - Лудогорец взе това, което му трябваше срещу ЦСКА, докато "червените" изглеждаха много далеч от класата, която демонстрират особено през този сезон. Армейците имаха всички предпоставки да "завържат" битката за титлата - отлична защита, достатъчно добро нападение и колеблив съперник. Уви, за пореден път "червените" се пречупиха тогава, когато напрежението е най-голямо. 

Първият такъв случай беше през далечната вече 2012 година, и то в последния кръг на шампионата. Тогава Лудогорец все още нямаше самочувствие, нямаше и опит, а "червените" се нуждаеха само от точка, за да спечелят 32-а титла. Тогава обаче един гол на Мирослав Иванов след брилянтен удар от дистанция раздели двата отбора, а "орлите" взеха първата си титла. 

През 2019 година е най-яркият пример за това как ЦСКА се провали. Първо "червените" направиха равен срещу големия си съперник през последните години в Разград, но истинската възможност за столичани беше през май същата година. Тогава на стадион "Българска армия" и под страхотна атмосфера от феновете "армейците" имаха всички шансове на света, за да стигнат до победата. Още в 7' обаче Али Соу пропусна дузпа, а мачът завърши 0:0. Лудогорец пък спечели титлата само с 1 точка разлика. 

Така стигаме до ден днешен. ЦСКА влезе в мача след поредица от победи и с най-силната защита в България. Лудогорец пък показа големи колебания само седмица по-рано и загуби от Локомотив (Пловдив) (2:3). Напрежението обаче отново си каза тежката дума - най-добрата защита у нас беше разчленена от Кирил Десподов, халфовата линия сякаш не беше на терена и беше цяло чудо, че "червените" не губеха с разлика на полувремето. 

След почивката пък "орлите" се затвориха, но ЦСКА не създаде нито едно голово положение, завършвайки срещата без точен удар - посредствено представяне на отбор, който има претенции за титла, но не ги демонстрира на терена в Разград. 

ЦСКА има своите паметни триумфи над Лудогорец, особено за Купата на България, макар и не във финална среща. Но когато става дума за Първа лига и мач, който може да промени съдбата и на двата отбора, "червените" сякаш се предават под напрежението. И, докато ЦСКА не се научи да печели такива мачове срещу "орлите", титлата ще остане мираж. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички