Кирил Десподов - №1 в мача или причината ЦСКА да не бъде разгромен?


Кирил Десподов - №1 в мача или причината ЦСКА да не бъде разгромен?
Снимка: LAP.BG

3960 0

Българската звезда Кирил Десподов безспорно беше един от най-добрите играчи на Лудогорец по време на дербито срещу ЦСКА, но безспорно представянето му ще остави горчив привкус за нападателя, който се скъса да пропуска през първото полувреме, в което развинти защитата на бившия си тим, но така и не успя да се разпише срещу отбора, чиито цветове защитаваше преди трансфера си в Каляри. 

Още в 4' той имаше ключова роля за гола на своите, след като разсече отбраната на "червените", мина покрай трима, влезе в наказателното поле и стреля, но Бусато спаси. Вниманието, което Десподов предизвика в пеналтерията обаче, направи така, че Текпетей да остане непокрит и отбитата от вратаря топка се озова у него - удар на празна врата и гол. 

15 минути по-късно Десподов се озова сам срещу вратаря, успя да стреля покрай него, но ударът му бе слаб и Матей успя да избие в корнер. В 33' пък дойде най-сериозният му пропуск - Текпетей проби отдясно и центрира отлично за нападателя на Каляри, който от 5 метра не успя да засече във вратата на Бусато, въпреки че около него нямаше нито един защитник, който да го охранява. 

В 43' отново той бе в центъра на вниманието, след като проби през центъра през куп играчи на ЦСКА и от границата на наказателното поле стреля, но отново Бусато го спря за попадение. 

След почивката българският национал се позагуби, което веднага имаше негативен ефект върху представянето на атаката на тима, който почти не създаде положения в половината на "червените" - ясен показател, че заслужава званието играч на мача, въпреки че не реализира нито едно от 4-те си сериозни положения. 

Именно това е една от основните критики към Десподов в последно време, тъй като постоянно създава положения и се озовава на отлични позиции за завършващ удар, но не бележи с достатъчно добра честота. Влиянието му върху уграта срещу ЦСКА обаче определено беше факторът, който раздели двата отбора в дербито на кръга. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички