Лудогорец с нова порция коронасубсидии, този път от НАП


Лудогорец с нова порция коронасубсидии, този път от НАП
Снимка: Guliver/GettyImages

3161 0

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев се е възползвал от възможността да получи помощи по програмата за оборотен капитал от НАП, свързана с подпомагане на бизнеси, засегнати от противоепедимичните мерки заради коронавируса.

Т.нар. коронасубсидии този път са по програма “Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки чрез прилагане на схема за подпомагане от Национална агенция за приходите (НАП)", която е с бюджет от 156 млн. лв. и 85% съфинансиране от ЕС. Според регламента на НАП, по тази програма могат да кандидатстват ресторанти, барове, фитнеси, забавачки и т.н, пише Actualno.com.

В списъка на бизнесите, получили подкрепа, се появява и ПФК Лудогорец, чиито собственик е Домусчиев, въпреки че досега клубът е получил близо 1.5 млн. лв. по подобни програми. Този път сумата е 71 689 лв. Справка на bird.bg показва, че до момента фирми на бизнесмена са получили общо над 2.2 млн. лв. коронасубсидии. Кои други фирми, свързани с Домусчиев, са получили помощ - четете в Actualno.com.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички