Български футбол: Михайлов - Бербатов, втора заплаха за Борислав и мястото му в БФС за 16 години


Български футбол: Михайлов - Бербатов, втора заплаха за Борислав и мястото му в БФС за 16 години
Снимка: LAP.bg / колаж на SportLive

2342 0

Борислав Михайлов е начело на българския футбол 16 години, което го прави четвъртият президент в класацията на зона УЕФА за хора на неговия пост, които са се задържали най-дълго. Пред него са само президентите на Албания (19,4 години), Люксембург (17,7 години) и Черна гора (17,3 години).

През по-голямата част от 5-те си мандата легендарният вратар на Левски не е имал сериозни проблеми, нито сериозни конкуренти за поста му. В последните няколко години обаче това се промени, като дори му се наложи да подаде оставка в края на 2020 година (друг е въпросът, че година и половина след това я оттегли). Това е било първият път, в който почувства мястото си застрашено.

Михайлов спечели наскоро изборите на Извънредния конгрес, но въпреки това на него се усети, че той далеч не заема това непоклатимо място, което заемаше преди години. Още повече, че вече има реален образ, реална заплаха за него, около която се обединяват хората.

Бербатов влезе в борбата за БФС

Разбира се, става въпрос за Димитър Бербатов. За разлика от неуспешния опит на Любослав Пенев преди няколко години, Бербатов подходи по различен начин, отдели значително повече време, обгради се с професионалисти и лица, на които народът и клубовете биха имали доверие. А след това започнаха и обиколките по градовете. 

А в БФС не само Михайлов, но и останалите усетиха напрежението. Неслучайно започнаха и нападките по адрес на бившия български нападател, които идваха от много и различни страни. Бербатов не оставаше длъжен. Бяхме навлезли в цикъл, в който всяка седмица от двете страни имаше престрелки (и все още не сме излезли напълно от него). Потвърждение, че това е вторият път, в който Михайлов почувства мястото си застрашено.

Извънредният конгрес и провеждането му пък доведоха до жалби и недоволство от екипа на Бербатов, които имаха сериозни претенции. Впоследствие излезе ЦЕЛИЯТ ПРОТОКОЛ от КОНГРЕСА НА БФС и се видя кой е крив и кой е прав измежду Бербатов и Михайлов (СНИМКИ).

Очаква се през месец март да последва нов конгрес - редовният. А борбата в него ще бъде още по-ожесточена. Всички ние се питаме - какво очаква българския футбол?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички