Вечното съперничество в цифри: Меси помита Роналдо през този сезон


Вечното съперничество в цифри: Меси помита Роналдо през този сезон
Снимка: Getty Images

2459 0

Лео Меси и Кристиано Роналдо поддържат надпревара за доминиране в европейския футбол повече от десетилетие, в което спечелиха куп индивидуални награди, разбиха много рекорди и грабнаха много титли.

Началото на този сезон обаче постави двамата играчи в много различни измерения. Докато аржентинецът може да се похвали със силен старт, португалецът предлага дискретно представяне, далеч от изобилието от голове преди години.

Меси изглежда е преодолял преходния период, който го принуди да се премести от Барселона в Париж и се е превърнал в основна фигура в ПСЖ. Добрият тон, който демонстрира във френския тим, е придружен от блясък за Аржентина, където продължава да трупа лични рекорди. Той реши последните две приятелски срещи срещу Хондурас и Ямайка, което го направи първият аржентински футболист, достигнал 100 победи с Албиселесте.

Този сезон Меси е вкарал 10 гола от 13-те мача, изиграни за ПСЖ и Аржентина. Нападателят е вложил целия си талант в услуга на своя отбор, както се вижда от осемте асистенции, които е дал с парижани, повече от всеки друг в отбора, трениран от Кристоф Галтие.

Тези числа контрастират с тези на Кристиано Роналдо, който след бурно лято, в което не изпълни целта си да напусне Манчестър Юнайтед, има слаб старт. В осемте мача, които е играл с "червените дяволи", той е вкарал само един гол, а за Португалия е дал само една асистенция.

Докато Меси е абсолютната и безспорна фигура за Аржентина, Кристиано Роналдо преминава през труден период с националния си отбор. Преди последния мач срещу Испания част от португалската преса и фенове започнаха да се питат дали нападателят на Юнайтед трябва да стартира. Поражението с 0:1 срещу Испания остави Португалия извън Финалната четворка на Лигата на нациите. А същевременно Аржентина на Лео няма загуба в 35 поредни мача без загуба.

*Всичко най-интересно от света на спорта четете в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички