Това ли е най-тежката година в кариерата на Кристиано Роналдо?


Това ли е най-тежката година в кариерата на Кристиано Роналдо?
Снимка: Getty Images

4032 0

2022 година определено можем да определим за ужасна в професионален и личен план за суперзвездата, която в момента е без клубен отбор - Кристиано Роналдо. Всичко до края на сезон 2021/2022 в Манчестър Юнайтед изглеждаше наред за португалеца, но от лятото ситуацията се обърна на 180 градуса. Неразбирателството на Роналдо с новия мениджър на "червените дяволи" - Ерик тен Хаг си пролича още по време на лятната подготовка и набираше сила през последните няколко месеца, а кулминацията дойде в момента, в който Пиърс Морган публикува интервюто с Роналдо, който разказва своята гледна точка и всичко, което се случва на "Олд Трафорд". Но да разгледаме нещата по хронологичен ред: 

Назначаването на Ерик тен Хаг като повратна точка в кариерата на Роналдо

Още преди края на сезон 2021/2022 се знаеше, че именно нидерландският специалист ще поеме Юнайтед, който доста дълго време не успя да намери точния човек за мениджърския пост. Кристиано се завърна на Острова неочаквано в началото на миналата кампания и направи много силни минути за "червените", като завърши с 18 попадения и три асистенции. След това явно не успя да се разбере с новия ръководител в отбора, въпреки че Тен Хаг многократно намекна, че ще разчита на 37-годишния нападател. Роналдо пропусна цялата лятна подготовка на "дяволите", а причината остана неясна много дълъг период от време. 

В Манчестър не са останали съпричастни с личната трагедия в семейството на Роналдо

В интервюто си с Пиърс Морган, португалецът обвини клуба, че не е показал съчувствие относно загубата на новороденото му дете и това, че не са се съобразили с желанието му да бъде близо до семейството си. Един такъв момент може тотално да обърка всеки човек, дори той да е Кристиано Роналдо и колкото и успешен да е, възможността да бъде разклатен е огромна, а това се и случи. 

Закотвянето на Роналдо на резервната скамейка за Юнайтед

Когато в последните 10 години си бил водеща фигура във всеки отбор, в който си се състезавал, промяната да бъдеш от твърд титуляр в твърда резерва определено може да ти повлияе - особено ако имаш егото и самочувствието на Роналдо. Факт е, че португалецът не направи нищо съществено за Юнайтед в малкото моменти, в които започна от първата минута, като до преди старта на Мондиал 2022, имаше само 1 попадение във Висшата лига. Стигна се до там, че Роналдо отказа да влезе като смяна след 85' в домакински мач на отбора и демонстративно напусна терена, след което бе наказан. Тогава нападателят се извини на отбора и веднага бе титуляр в турнира Лига Европа, но и това не "охлади" страстите в съблекалнята. Последва и публикуването на интервюто с Пиърс Морган, което на практика остави мегазвездата без клубен отбор. 

Провалът на Португалия в Катар

Португалия шокиращо се сбогува с последното Световно първенство за Кристиано Роналдо, след отпадане на 1/4 финалите от окриления африкански тим на Мароко. Важното за нападателят, обаче остана друго - Фернардо Сантош се осмели да го остави на резервната скамейка в два поредни двубоя на "мореплавателите". В първият това се отплати подобаващо, след като Рамош отбеляза хеттрик на Швейцария, но в следващата фаза Португалия не успя да отговори на ударът, който Мароко нанесе, дори и след включването на Роналдо в игра. Сантош плати за решението си като се сбогува с поста на селекционер, но наистина ли грешката е била в него и дали решението Кристиано да е на пейката не е било правилно? 

Роналдо все още не е обявил отказването си от националния отбор, а дори се появиха и слухове, че ще се готви за Мондиал 2026 година, който ще се проведе в САЩ. Нереално звучи, още повече, че не се знае кой ще е новия селекционер на Португалия. В момента по-големият проблем за нападателят е къде ще играе на клубно ниво, тъй като интерес от големите европейски отбори липсва към този момент. 

Времето минава и след всеки един от нас идва друг. На Кристиано му се наложи да го разбере по трудния начин, тъй като неговата силна личност нямаше как да му позволи да се откаже докато е на върха, а от високо се пада най-тежко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички