Най-слабата 11-ка на Мондиал 2022: CR7 и звезден аржентинец в атака (СНИМКА)


Най-слабата 11-ка на Мондиал 2022: CR7 и звезден аржентинец в атака (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

3294 0

Световното първенство по футбол завърши и е време за равносметка. След като първоначално акцентът падаше върху футболистите, които са впечатлили най-много по време на най-големия футболен форум в Катар, сега е време за анализ на тези, които разочароваха.

Разбира се, най-голямото име в случая е Кристиано Роналдо. Макар и да нямаше толкова големи очаквания към португалеца заради случващото се в тогавашния му отбор Манчестър Юнайтед, то нещата се развиха по възможно най-лошия начин за него.

Единственото положението за Кристиано бе фактът, че в първата среща се разписа от дузпа и така се превърна в първия футболист, който съумява да отбележи на пет различни световни първенства. В следващите срещи се отличи с немалък брой пропуски, а в елиминационната фаза дори седна на резервната скамейка за сметка на младия си сънародник Гонсало Рамош.

Най-слабият състав на Световното първенство - Роналдо и Лаутаро Мартинес в атака

В този смисъл Роналдо е единият нападател на най-разочароващата 11-ка от Световното, която е направена по данни на Sofascore, които осигуряваха подробна статистика на случващото се. Финалната оценка на Кристиано в този своеобразен състав е 6,46.

Компания в атака му прави друго популярно име - нападателят на Интер Лаутаро Мартинес. Въпреки че той е част от новия световен шампион Аржентина, бързо-бързо Лео Скалони се ориентира кой е правилният избор в атака за него.

Селекционерът започна да залага на Хулиан Алварес, който в крайна сметка се отблагодари с цели четири попадения. Вратарят на най-слабата 11-ка от Световното е Едуар Менди, който отпадна с неговия Сенегал на осминафиналите, но определено не бе особено убедителен. Вижте и целия състав на снимката под текста.

Не е случайно и че сестрата на Роналдо определи Световното първенство като най-лошото в историята.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички