Тик-так: 5 звезди на Висшата лига, чието време да се докажат изтича


Тик-так: 5 звезди на Висшата лига, чието време да се докажат изтича
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

1888 0

В едно от най-големите футболни първенства на европейската сцена време за губене няма. Висшата лига често може да бъде жестока спрямо футболистите - напрежението и конкуренцията с огромни, а за да останеш в нея, трябва да се доказваш ден след ден в продължение на години.

Часовникът неумолимо тиктака за всеки, имаш шанса да се докосне до магията на английския елит. Мнозина са тези, чието време изтича и големите надежди срещат още по-голям провал.

Основна роля за това могат да играят редица фактори, сред които липсата на силен характер, самообладание или чисто футболни качества.

В среда на толкова високи темпове и задължения е изключително трудно за даден играч да остави своя траен отпечатък. Тези, които не могат да се възползват от отворилата се възможност, често остават в периферията, сред купища други свои съмишленици. Всяка седмица е нов тест. И този сезон във Висшата лига има немалко играчи със страхотни качества, чието време да се докажат обаче видимо изтича.

Топ 5 на играчите от Острова, които трябва да се стегнат СЕГА!

5. Нони Мадуеке

Нони Мадуеке се присъедини към Челси през януари с големи очаквания. Към момента обаче те не биват оправдани, футболистът страда от сериозна липса на игрово време. Въпреки че немалко от нападателите на "сините" не се представят на високо ниво през първата половина от сезона, англичанинът все още продължава да бъде пренебрегван.

За всичко това си има причина. Медиите в страната твърдят, че младокът е влошил взаимоотношенията си със своя наставник Маурисио Почетино през последните седмици. Челси се нуждае от сериозна промяна в нападение, а в същия момент 21-годишният състезател търка скамейката. Това свидетелства за неособено добра връзка между него и аржентинеца.

С навлизането в зимния трансферен прозорец името на Мадуеке най-често се свързва с евентуална продажба. Той има едва 8 мача и 1 гол във всички турнири през настоящата кампания. Ако играчът наистина иска да бъде част от бъдещето на Челси, то трябва да грабне с две ръце всяка следваща възможност.

4. Емил Смит Роу

23-годишният великобританец бе един от малкото добри примери в състава на Арсенал през сезон 2021/22 г. Той отбеляза 10 попадения и записа 2 голови подавания в 33 мача от Висшата лига, впечатлявайки феновете със страхотните си качества и работоспособност. 

Впоследствие обаче полузащитникът се затрудни със задачата да запази добрата си форма, превръщайки се в по-скоро периферен играч. През сезон 2022/23 г. взе участие в едва 15 срещи във всички турнири. Още по-малко участията му на зеления "килим" към момента са през новата кампания - само 10.

"Артилеристите" имат достатъчно качество в редиците си, за да бъдат основен претендент а титлата вече втора година. В същото време на "Емирейтс" споделят, че плановете им за зимния и летния трансферен прозорец включват раздяла с определени футболисти. Смит Роу трябва възможно най-скоро да направи така, че да не бъде в това число.

3. Софиян Амрабат 

Има безспорни качества в играта на Софиян Амрабат, на които много други играчи биха завидели. Мароканецът притежава страхотен пас и работи неуморимо в името на своя отбор. Всичко това обаче малко или много се обезценява поради невъзможността му да се справи със собствените си проблеми.

27-годишният полузащитник се затруднява с една от основните си задачи - прехода в защита. Той изглежда крайно ненадежден при подобни ситуации, липсва му темпо и добро позициониране, което често струва скъпо на целия отбор.

В момента Амрабат е под наем на "Олд Трафорд" от Фиорентина. Той има на разположение около половин сезон, за да обърне нещата в своя полза и да убеди Юнайтед, че си заслужава инвестирането на сериозна сума за правата му. Междувременно Каземиро, който е основният му конкурент за позицията, съвсем скоро се завръща в игра. 18-годишният Коби Мейну пък впечатлява с представянето си и също дава сериозна заявка за поста.

2. Дарвин Нунес

Ливърпул даде рекордните за клуба 80 милиона евро за привличането на Дарвин Нунес от Бенфика през лятото на 2022-ра година. Успя ли уругваецът да оправдае сумата? Не напълно! Очакваше се той да има затруднения по време на дебютния си сезон на Острова и точно това се случи. Това бе и причината Юрген Клоп и феновете да оправдават понякога несигурните му действия.

През изминалата кампания таранът регистрира 9 гола и 3 асистенции в 29 мача във Висшата лига. 24-годишният нападател започна обещаващо новата футболна година в Англия, но през ноември и декември претърпя сериозен спад.

Той не се е разписвал и веднъж в последните 7 двубои в елита. Търпението, предвид сериозните амбиции на "Андийлд", е в дефицит. Нунес носи ужасното чувство, че мърсисайдци не могат да разчитат винаги, че ще се възползва от добър шанс в атака.

1. Михайло Мудрик

Челси хвърли колосалните над 70 милиона евро за привличането на звездата на Шахтьор Донецк Михайло Мудрик през миналата зима. За съжаление на "сините", бъдещето на украинското крило на "Стамфорд Бридж" бързо бе поставено под въпрос.

Причината е основателна - той далеч не оправдава високите очаквания, с които акостира на Острова, дори не е близо до това да го стори. Нападателят има само 2 гола и 4 асистенции в 33 мача във всички турнири за лондончани.

Новото ръководство на английския гранд вече доказа, че е безмилостно, що се отнася до трансфери - входящи или изходящи. През последните 2 години разходите им по нови попълнения са изумителни - над милиард евро, а в клуба едва ли ще откажат свежи средства в касата си. За Мудрик нещата не стоят така и подобен шанс не е за изпускане.

Вижте още: Защо Жозе Моуриньо разкара Мохамед Салах и Кевин де Бройне от Челси?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички