Тайните зад успеха на Ерлинг Холанд - как живее норвежката звезда


Тайните зад успеха на Ерлинг Холанд - как живее норвежката звезда
Снимка: Getty Images

7051 0

Вече няма човек в света, който да не се интересува от футбол и да не знае кой е Ерлинг Холанд. 22-годишният норвежки нападател, който "примигна" на Гуардиола и Манчестър Сити от Борусия Дортмунд, а сега вилнее из терените на Висшата лига със своите седемнадесет гола в 11 мача. А като добавим и петте от Шампионска лига, спокойно можем да кажем, че играчът има толкова попадения, колкото много футболисти не правят и за цял сезон. 

Ако проследим развитието на Холанд определено ще се забележи, че той надраства себе си с месеци. Точно това каза и селекционерът на Норвегия - Стале Солбакен: " Тялото му все още се подобрява, той все още расте".

Оказва се, обаче, че младият голмайстор е изключително дисциплиниран и има строг режим, който следва още от началото на професионалната си кариера. А ето какво включва той: 

Правилен сън, известен като "shuteye"

За Ерлинг правилният сън е може би най-важното нещо в живота. Обсебеността му към това стига до там, че няколко часа преди лягане носи оранжеви очила със синя светлина, която изолира естествената светлина и цифровите екрани. Сънят е планиран да започне между 22:00 и 22:30 през повечето нощи, като електронните устройства са изключени много преди това.

Специален пръстен, който следи процесите в тялото му

Той постига добри резултати при редовни кръвни тестове и с пръстена Oura, устройство, което носите на пръста си, което измерва качеството на съня, температурните тенденции, стреса и сърдечната честота.

Хранителна диета, богата на протеини и въглехидрати

Вече сме споменавали за диетата на Ерлинг Холанд, която включва много богати на протеини местни продукти и въглехидрати, но другото важно уточнение е, че норвежецът яде по 6000 калории на ден. Сънародникът му Джош Кинг дори казва: "Никога не съм виждал човек да яде толкова много, той яде като мечка"

И не на последно място: Работата във фитнеса и на терена

Холанд внимава страшно много колко и кои мускули натоварва по време на тренировките в залите, тъй като не иска да загуби от бързината си. Освен това работи много по усъвършенстване на техниката си, заради което е сравняван с Кристиано Роналдо по отношение на дисциплината и работливостта си. 

*Още интересни факти може да намерите в специалната ни секция "Под лупа"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички