Какво трябва да направи Франк Лампард, за да преобрази Челси през следващата година


Какво трябва да направи Франк Лампард, за да преобрази Челси през следващата година
Снимка: Getty Images/Guliver

8668 0

За никого не е изненада, че наставникът на Челси Франк Лампард остана крайно недоволен от случилото се в клуба по време на зимния трансферен прозорец. Английският мениджър беше крайно недоволен на пресконференцията на клуба миналия петък и определи отбора като аутсайдер в битката за местата за топ 4 на фона на трансферите, които направиха конкурентите на лондончани за 4-тото място.

Челси не са направили нито един входящ трансфер от една година, но поне през последния трансферен прозорец клубът имаше желанието да се подсили с нови играчи. Едно от имената, които най-сериозно се споменаваха като потенциални нови попълнения на „Стамфорд бридж“ беше това на Дрис Мертенс, докато Саломон Рондон беше предложен на отбора в последните два дни от прозореца, но Лампард бе твърдо против подобен трансфер. Ситуацията в клуба е такава, че в момента изключително голяма отговорност пада върху продуктите на академията на клуба като Тами Ейбрахам, Мейсън Маунт и Калъм Хъдсън-Одой.

През лятото обаче клубът със сигурност ще развърже кесията и затова нека погледнем как различните зони от терена могат да бъдат подобрени:

Вратар:

Лампард има сериозни притеснения относно вратарската позиция и смята, че останалата част от тима не се чувства сигурна, когато между гредите е Кепа Арисабалага. Вратарят на Бърнли Ник Поуп изглежда като основна трансферна цел на Челси, ако испанският страж бъде заменен. Притесненията на лондончани са многото пари, които отборът плати за Кепа преди по-малко от две години, като ще е почти невъзможно те да го продадат за сума, близка на 71-те милиона паунда, които дадоха на Атлетик Билбао.

Защитници:

Тук основните проблеми за Лампард са два. Английският наставник иска нов титулярен ляв бек и ново попълнение в центъра на отбраната от световна класа. Бен Чилуел е основната трансферна цел отляво на отбраната. Що се отнася до центъра, Калиду Кулибали изглежда като фаворит да бъде привлечен. Големият проблем обаче ще се окажат цените на двамата играчи, като Челси трудно ще може да ги вземе наведнъж заради финансовия феърплей.

Полузащитници:

Много зависи от това, какво ще се случи с Н‘голо Канте през лятото. Френският халф е обект на интерес от няколко европейски клуба, като най-силно е желанието на Реал Мадрид да го привлече в редиците си. В същото време обаче има сериозни слухове, че Пол Погба и Килиан Мбапе ще бъдат в трансферния списък на „Кралския клуб“, което би означавало, че Канте най-вероятно ще остане. Трудно е да се предвиди как ще изглежда халфовата линия на Челси през следващия сезон, като съществуват много различни сценарии. Едно име, което обаче често се тиражира е това на Сергей Милинкович-Савич от Лацио.

Нападение:

През последните месеци се изговори адски много за тази зона. Звездите от Бундеслигата Джейдън Санчо и Тимо Вернер са силно преследвани от Челси. Играчът на Дортмунд продължава да бъде силно следен от клуба, като Лампард има желание той да бъде привлечен възможно най-скоро. Санчо ще излезе на Челси около 100 милиона паунда, като Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити също са заинтересовани от него.

Разбира се, цената на играча би се оказала сериозно притеснение за Челси. Отборът все още не е похарчил парите от продажбата на Еден Азар, но Лампард иска да е сигурен, че тимът е направил правилния избор за ново попълнение по крилото. Вилфред Заха също се споменаваше като потенциален трансфер на „Стамфорд бридж“, но по всичко изглежда, че от Челси са се отказали от опцията да го вземат заради високата му цена. Що се отнася до върха на атаката, Муса Дембеле от Лион остава опция. От отбора оглеждаха ситуацията около Габриел Барбоса – Габигол, но бразилецът официално премина от Интер във Фламенго.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички