Интересна тенденция и аларма за съперниците: 9 играчи на Левски са се разписали от началото на сезона


Интересна тенденция и аларма за съперниците: 9 играчи на Левски са се разписали от началото на сезона
Снимка: Lap.bg

3786 0

Левски се готви за един от най-важните си мачове в последното десетилетие. И макар при жребия "сините" да изглеждаха обречени срещу немския тим Айнтрахт Франкфурт на плейофа в Лигата на конференциите, то след 1:1 в първия мач феновете започнаха да мечтаят.

Ясно е, че отстраняване на подобен отбор в момента за столичани ще се равнява на футболно чудо, но в последните седмици отборът се отблагодари на феновете за невероятната подкрепа по най-добрия начин. Със себераздаване и силна игра. Реваншът е в четвъртък (31 август) от 21:30 часа българско време във Франкфурт и ще може да го следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Едно е ясно за тогава, а именно, че отборът на Николай Костов ще хвърли всички сили, за да се представи достойно. А докъде ще стигнат възможностите на играчите - предстои да разберем. От Айнтрахт със сигурност ще вземат сериозно идния двубой, особено след гола, който падна в последните минути в София, дело на Асими Фадига.

Именно това попадение затвърди интересна тенденция от началото на сезона. И по-точно, че все още няма прекалено изявен голмайстор в отбора, а голът може да "дойде" от всеки един на терена. Ясно е, че като най-опасния футболист на терена от всеки съперник се счита бразилското крило Уелтън. Почти всяка една атака минава през него и създава най-много неприятности за противниковите играчи.

Почти цял отбор се е разписал от началото на сезона

Не обаче той води в класацията по голове. Първи е 20-годишният Джавад Ел Джемили, който има 4 попадения от началото на сезона в 5 двубоя.  Те са отбелязани в двубои в Първа лига - 2 срещу Локомотив София при победата с 6:0 и два пъти се разписа срещу Ботев в Пловдив, за да донесе успех на столичани с 1:3.

Бразилците Рикардиньо и Роналдо имат по 3 попадения. Първият се разписа срещу двата пловдивски тима - Локо и Ботев, както и срещу ЦСКА 1948 при загубата с 1:2 в първия кръг на шампионата. При Роналдо стоят по-различно нещата, като той има и два гола в Европа. Крилото се разписа срещу Шкупи в първия мач и срещу Апоел Беер Шева. Срещу израелците вкара в добавеното време в реванша, за да осигури победа с 2:1 и класиране на плейофа. Третото му попадение е срещу Локо София.

Звездата на тима Уелтън е с две попадения, като и двете са в Лигата на конференциите - срещу Шкупи в Македония и срещу Беер Шева в София. Контузеният в момента Марин Петков има същият брой. Младокът донесе победата срещу северномакедонският тим в София в последния минути и той бе сред голмайсторите срещу "железничарите".

Още четирима "сини" имат по 1 попадение, което означава, че общо 9 играчи имат гол от началото на сезона. Останалите са Илиян Стефанов (срещу Локо София), Андриан Краев (срещу Локо София), Асими Фадига (Айнтрахт), Преслав Бачев (Ботев Враца). А преди двубоя с Левски от Айнтрахт се разделят с една от големите си звезди в състава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички