"Тежки моменти очакват Левски" - "синя" легенда сподели очакванията си за реванша срещу Айнтрахт Франкфурт


"Тежки моменти очакват Левски" - "синя" легенда сподели очакванията си за реванша срещу Айнтрахт Франкфурт
Снимка: Levski.bg

3938 0

Легендарният защитник на Левски Стефан Аладжов сподели очакванията си за реванша срещу Айнтрахт Франкфурт от плейофите за влизане в груповата фаза на турнира Лига на конференциите:

*Мачът е в четвъртък (31-ви август) от 21:30 ч. българско време!

"Левски постигна хубав резултат в първия мач, но като че ли "сините" играха само едно полувреме - второто. Ако се бяха представили по този начин и през първите 45 минути, можеше да се поздравят с победата. На реванша ще бъде много трудно, независимо дали Айнтрахт ще продаде звездата си Коло Муани. Тежки моменти очакват Левски, но дано футболистите ги преодолеят и да се поздравят с успеха. Да покажат добрата игра, която представиха през второто полувреме. Но виждате, че и съдиите леко помагат на по-именития отбор. Можеше да се отсъди дузпа в полза на Левски, но не бе посочена бялата точка", започна Аладжов пред "Тема Спорт", а след това отговори на въпрос на какво се дължи по-слабото представяне на футболистите на Николай Костов през първите 45 минути на стадион "Васил Левски":

""Сините" имат много млади футболисти и може да са били напрегнати преди началото на двубоя. Но за какво напрежение да говорим, като играеш пред пълен стадион и публика, която те подкрепя горещо. Трябва да надскочиш себе си в такива мачове. Това са най-чаканите двубои, а не тези от първенството. В международните срещи могат да те видят какво представляваш и по този начин да си уредиш трансфер. Ще стискаме палци за реванша във Франкфурт и каквото сабя покаже".

"Има шансове", допълни 75-годишната легенда и припомни: "Коментирахме си с мой познат, че навремето и Щутгарт ги елиминирахме по този начин (б.р. - през 1984-та година в КЕШ). Да, трудно е срещу германските отбори, защото знаем и какво е нивото на Бундеслигата. Не можем да говорим за подценяване от страна на Айнтрахт. Отборът си гледа и представянето в шампионата, в началото на сезона са, но имат и равностойни смени. В София вкараха рано и мислеха, че така ще завърши мача, но за късмет Левски вкара чрез Фадига много красив гол в добавеното време. Германците не очакваха това. Вратарят им Трап добре го уловиха камерите, сякаш бе паднал от Луната. "Сините" имат шансовете си и дано футболистите почувстват това. Отложиха се мачове в първенството и отборът трябва да е възстановен и да няма умора. Има време за подготовка. В България не сме свикнали да играем по два мача на седмица".

След това Стефан Аладжов направи разбор на играта на футболистите на Левски през "първото полувреме" срещу Айнтрахт:

"Уелтън игра на високо ниво. Надиграваше съперниците си по крилото, а и даде отличен пас на Роналдо, който на празна врата пропусна. Топката му дойде много добре, а не назад. Гледаме мачове от Европа, ами от второто ниво на Англия - Чемпиъншип, играч вкара с шпагат от такава ситуация, въпреки че кълбото му бе подадено неудобно. При Роналдо… не знам. И да иска да я изпусне, няма да отиграе по този начин ситуацията. За нещастие стана така. Много им се събират на бразилците тези пропуски. Такива положения трябва да се вкарват, защото на реванша във Франкфурт няма да има много ситуации, така че и малкото е необходимо да се реализират. Повече съсредоточеност трябва да има. Положението при гола на Айнтрахт можеше да се развие и по друг начин. Трябваше Пламен Андреев да се опита да избие в ъглов удар, а не топката да попада в Марио Гьотце. Да, силен удар беше, но бе необходимо друга намеса, защото отбори като Айнтрахт не се шегуват при такива ситуации. Но няма как да се отрече силната игра на Левски и дано така да бъде и на предстоящия реванш".

За финал бившият защитник на "сините" каза няколко думи и за шансовете на отбора в Първа лига: "Още е рано да се говори за битката за титлата, защото първенството е в началото. Левски допусна загуби от ЦСКА 1948 и Локо Пловдив, но има време да се поправят, нека да мине реваншът с Айнтрахт, пък после да се мисли за шампионата. "Сините" играят на ниво и показват, че са добър отбор. Дано е придобито допълнително самочувствие".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Илия Груев каза какво го чака Левски във Франкфурт и призна: Костов има добра стратегия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички