Челси припомни за трансфера, който остави следа в тима завинаги


Челси припомни за трансфера, който остави следа в тима завинаги
Снимка: Getty Images

13056 0

Челси сподели интересен спомен в социалните мрежи. От "Стамфорд Бридж" написаха, че днес, 04.06, се навършва десетилетие, откакто Еден Азар акостира при "сините". Белгиецът остана седем години в столицата, а за това време завоюва 6 трофея - 2 пъти спечели Висшата лига, по един път вдигна ФА Къп и Купата на Лигата, два пъти триумфира в Лига Европа.

Челси бе едва вторият професионален клуб на нападателя, след като бе закупен от Лил. При "мастифите" преминава като свободен агент през 2005-а година от белгийския Тибузе. Във Франция също остава 7 години- до 2012-а. Тогава той преминава в английския гранд и се превръща в любимец на феновете. 

Той изиграва 245 срещи във Висшата лига, като се разписва 85 пъти и дава 43 асистенции. Остава като икона за привържениците на Челси, а незабравим момент остава един от мачовете му в първия сезон с тима. Тогава при гостуване на Суонзи момчето за топките видимо бави срещата и не иска да даде топката на футболиста, а той го напада и грубото му отношение е наказано с червен картон. 

Престоят му в Лондон приключи с "шумен" трансфер в Реал Мадрид, който се очакваше с нетърпение от симпатизантите на "белия балет". До този момент белгиецът не може да бъде запомнен с нещо невероятно на "Сантяго Бернабеу", но обеща, че през следващия сезон ще направи всичко възможно да напомни за класата си. 

Вижте кой го последва в Реал наскоро!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички