Над 100 млн. паунда - състоянието на Антъни Джошуа, удвоено от един мач


Над 100 млн. паунда - състоянието на Антъни Джошуа, удвоено от един мач
Снимка: Getty Images/Guliver

3470 0

Антъни Джошуа е една от най-големите спортни звезди в света - и британецът има сериозни финансови постъпления, които отразяват неговия статут. Световният шампион в бокса остава едно от най-доходоносните имена в играта след победата му над Анди Руис миналия декември.

Ей Джей прибра над 50 милиона паунда за победата си тогава - удвоявайки печалбите си в кариерата до над 100 милиона паунда и го постави сред най-добрите доходи в бокса. Според Sunday Times Rich, публикуван по-рано тази година, определя богатството на Джошуа на 107 милиона британски лири.

ЕТО КОЙ ЩЕ ИЗЛЪЧВА ЗРЕЛИЩЕТО КУБРАТ ПУЛЕВ СРЕЩУ АНТЪНИ ДЖОШУА

ГЛЕДАЙ ПУЛЕВ - ДЖОШУА ТУК

Той е спечелил повече от 10 милиона британски лири от всяка от последните си шест битки, след разподадението стадиони "Уембли" и "Стадион Княжество", както и при поражението му от Руис в "Медисън Скуеър Гардън". Първият сблъсък него видя Джошуа да прибере най-голямото си хонорар от около 20 милиона паунда, но участието на Саудитска Арабия в реванша доведе до слухове, че Ей Джей е взел общо 58 милиона паунда.

Властите на Саудитска Арабия платиха такса в размер на 32 милиона лири, само за да бъдат домакини на битката, и построиха специална арена в Дирия. Доходите, продажбите на билети и споразуменията за излъчване повишиха заплатата на Джошуа до рекордни нива.

Предстоящата битка на Джошуа срещу Пулев ще му донесе много по-малко, тъй като се провежда на "Уембли Арена" само с 1000 присъстващи фенове. Очаква се шампионът да спечели около 6 млн. паунда от битката, но през 2021 г. нещата ще се променят, ако днес победи. Цялата галавечер започва в 20:00 часа българско време, като се очаква събитието на вечерта да стартира около полунощ. (Регистрирай се в DAZN тук).

Договорен е сблъсък срещу Тайсън Фюри през следващата година, при условие че и двамата мъже спечелят предстоящите си двубои. Джошуа, който печели доходоносни суми от публикации пред своите 11 милиона последователи в Instagram, също има над дузина доходоносни спонсорски сделки. Той е в партньорство с Under Armour, Jaguar, Beats, StubHub, Hugo Boss и Lucozade Sport, а също така работи заедно с управляващата компания 258 MGT и неговата марка за облекло AJBXNG. А каква е сумата, която се очаква Кубрат Пулев да вземе от двубоя - може да видите в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички