Марио Манджукич демонстрира какво означава да си човек с главно "Ч"


Марио Манджукич демонстрира какво означава да си човек с главно "Ч"
Снимка: Getty Images

11791 0

34-годишният нападател на Милан Марио Манджукич показа, че не всички футболисти са скъперници и не всички футболисти, без значение дали играят или не, очакват само момента, в който ще получат заплатите си.

Хърватският футболист пристигна при "росонерите" през януари тази година, но заради чести контузии е записал само четири мача за тима си.

През месец март той не изигра нито един мач за Милан и това е причината да вземе едно рядко срещано решение. Хърватинът е решил, че след като не е играл и една секунда футбол, то по-добре да дари заплатата си за месеца в полза на някоя добра кауза! Новината съобщи лично президентът на клуба Паоло Скарони:

"Това е страхотен жест. Той показва каква етика има Марио Манджучич, както и какъв професионалист е и колко уважава Милан. Клубът реши да подпомогне с парите "Фондация Милан". Тя ще използва средствата за проекти в полза на млади хора, които се нуждаят от образователна или икономическа подкрепа."

В дългата си кариера 34-годишният Марио Манджукич е играл за отборите на Волфсбург, Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид, Ювентус (най-дълго), Ал-Духаил, а сега и Милан. През 2018 година той достигна и до финала на Световното първенство по футбол с Хърватия!

Нападателят със сигурност е спечелил доста пари в кариерата си и вече е подсигурил бъдещето си, но такива дребни на пръв поглед постъпки, имат силата да "заразяват" и други спортисти, които също като него се радват на добро финансово "здраве". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички