Манджукич: Остават ми още четири години футбол на най-високо ниво


Манджукич: Остават ми още четири години футбол на най-високо ниво
Снимка: Getty Images/Gulliver

996 0

Марио Манджукич настоя в четвъртък, че има още четири години футбол на най-високо ниво, след като се завърна в Серия А под наем за шест месеца при лидера в класирането Милан. Тимът на Стефано Пиоли взе 34-годишния нападател в търсене на 19-о Скудето и първо от 2011-а насам.

„Ако не се чувствах готов, нямаше да дойда в клуб като Милан, щях да остана у дома да гледам телевизия“, каза той. Хърватският футболист напусна Ювентус през 2019 за Ал-Духаил, след като отпадна от сметките на наставника Маурицио Сари, преди да се раздели с катарския тим по взаимно съгласие миналия юли.

„Последните месеци работих усилено и очаквах подобна възможност. Никога не съм имал тежки контузии. Подготвих тялото си за още четири години футбол на най-високо ниво. Може да ми вярвате, добър съм. Казах на Пиоли, „Ако имаш нужда от мен, ще играя на всяка позиция на терена, за да спечелим. Всеки знае историята на Милан и успехите, които е имал клубът през годините. Имам големи амбиции предвид доброто състояние на отбора, но сезонът е все още твърде дълъг“, сподели бившият играч на Байерн Мюнхен и Атлетико Мадрид на пресконференция в Милано. Освен че ще се опита да спре серията на Ювентус от девет последователни шампионски титли, Милан търси и завръщане в Шампионска лига за първи път от сезон 2013-14.

Манджукич и 39-годишният Златан Ибрахимович са двамата ветерани в иначе младия състав на „росонерите“. „Истина е, че тимът е много млад. Но наблюдавах последните мачове на Милан и бях щастлив да видя начина, по който играе отборът. Всеки се бори, всеки си върши работата, всеки тича, всеки показва отборен дух. Ние, по-възрастните играчи, ще сме там за по-младите си колеги. Както каза Златан, играли сме толкова много срещи, имаме толкова много минути в краката си и аз също смятам, че е важно да накараме съперниците ни да се страхуват от нас и да предпазвам своите съотборници“, продължи той.

Манджукич спечели четири шампионски титли за също толкова години с Ювентус, но не пожела да коментира раздора между него и Сари. „Не обичам да говоря за миналото. Срещу Юве мачът ще бъде като всички останали. На терена сме съперници, извън него оставаме приятели“. Милан води с три точки пред градския опонент Интер преди домакинството на Аталанта в Серия А в събота.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички