Напускането на Лионел Меси: Истинска и напълно реална опасност


Напускането на Лионел Меси: Истинска и напълно реална опасност
Снимка: Guliver/GettyImages

2911 0

През последните месеци недоволството на Лионел Меси от случващото се в Барселона е отлично документирано в испанските медии, но звучеше напълно невъзможно Ла Пулга наистина да поиска да напусне "Камп Ноу", особено на този етап от кариерата си. Но реалността е съвсем различна и аржентинецът изглежда готов на тази стъпка, а голямата причина за това са тотално сринатото доверие на Лео към Хосеп Мария Бартомеу и пътят, по който е поел отбора. И, въпреки че според мнозина това са само слухове, възможността Меси да напусне е по-голяма от всякога. 

Несбъднатите желания на Лео Меси 

През последните години мнозина обвиняват Ла Пулга, че той е дефакто треньорът на Барселона, защото той си избирал специалистите, които да водят отбора. Това обаче не е вярно, защото от Луис Енрике насам аржентинецът дори не е бил използван от ръководството за съвет относно треньорското място в Барселона. Нещо повече - той е бил твърдо против идването както на Кике Сетиен, така и на Роналд Куман. Неговият фаворит в последните 2 години е Шави, но легендарният халф така и не се разбра с Бартомеу, а президентът на Барселона не беше и особено настоятелен в опитите си да го върне на "Камп Ноу". 

Другата "молба" на Меси е разделена в две части. Първата е била да не бъде продаван Неймар в никакъв случай, когато се стигна до рекордния му трансфер в ПСЖ. Втората - да бъде върнат. Сагата, разразила се в последните 2 години, така и не доведе до резултат и сега Неймар води ПСЖ към трофея в Шампионска лига (или поне до финал), а Барселона за 4-а година поред отпадна позорно. Недоволството на Меси е достигнало до такова ниво, че през тази година дори изолира Антоан Гризман, с чието привличане изобщо не е бил съгласен. Според него, трансферите в последните години на Барселона не са насочени към подобряването на състава и се правят без мисъл за развитието на тима. 

Загубеното доверие към Бартомеу

Постоянните скандали, странните треньорски рокади, необмислените трансфери и липсата на каквато и да е отговорност от страна на ръководството и най-вече на президента, тотално срина връзката между двамата, която никога не е била силна. Последната капка на недоволството на Меси е фактът, че в последните седмици постоянно изтича информация от клуба в медии, близки до Бартомеу, за недоволството на Меси, уж тайните срещи на играча с ръководство и треньори и факта, че Лео е готов да напусне. Аржентинецът е имал уверението, че нищо няма да изтече в медиите и вече не може да има и капка доверие на Бартомеу, който от своя страна се опитва да настрои всички срещу Меси заради колебанието му относно бъдещето му в клуба. 

Селекцията в Барселона 

Меси е ядосан от липсата на сполучливи трансфери от страна на клуба. Дембеле и Гризман до момента са тотален провал, а другата скъпа покупка - Коутиньо, дори не е в отбора в момента. Стартовият състав е добър, но не разполага с добри резерви, Меси рядко получава почивка, а в същото време клубът не разполага с никаква алтернатива на другия ключов футболист в атака - Луис Суарес. В последните години вместо работата на Меси на терена да се улеснява, той има повече задължения от всякога и, освен да вкарва, трябва да се изявява и като плеймейкър, а не рядко и като разиграващ халф, защото в последните 2 години Барселона има сериозни затруднения с изнасянето на топката. Липсата на баланс в отбора е притеснителна и е още един фактор Меси да търси трансфер. 

Наистина ли Меси ще напусне? 

Това продължава да звучи невероятно, но за пръв път изобщо в кариерата на Меси възможността е напълно реална и основателна. Докато преди години слуховете за негов трансфер идваха основно от Англия и около преговорите за нов договор, напоследък усещането е, че ситуацията е опасна за Барселона. Клубът се опитва да контролира медийните публикации около скандалите, вместо да пази Меси и да обърне внимание на притесненията му, а преговорите за нов договор са прекратени едностранно именно от лагера на Ла Пулга. Докато не бъде официално обявено, че Меси има нов отбор, негов трансфер извън Барселона изглежда абсурден, но за пръв път има реална възможност това да се случи. И, ако Бартомеу продължава в същия дух, кошмарът за всички фенове на Барселона ще се превърне в реалност. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички