Богатство от милиони и много проблеми: Усложненията от наследството на Марадона


Богатство от милиони и много проблеми: Усложненията от наследството на Марадона
Снимка: Getty Images/Guliver

4051 0

Да бъдеш един от най-добрите футболисти в света идва със значителни финансови печалби и след смъртта на Диего Марадона проблемът с уреждането на наследството му надвисва над близките му. №10 е оставил собственост и активи в много части на света и изглежда, че е изключително трудна задача да се разделят, но въпреки това ще трябва да се направи.

ДИЕГО МАРАДОНА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ - ОТ ЮНОША ДО БОЖЕСТВО ЗА МИЛИОНИ

Наследство на стойност около 75 милиона долара

Според Celebrity Net Worth общата печалба в кариерата на Марадона е около 500 милиона долара. След направени сметки и огледи се смята, че текущите му активи възлизат само на 75 милиона долара.

Хулио Чиапета, който е бил един от най-близките журналисти до Марадона и дори съобщава трагичната новина за смъртта му, определя, че това ще е поредната сага за близките на Диего. "Без съмнение това ще бъде следващата сапунена опера с участието на Марадона", заяви журналистът от "Кларин".

Без завещание

Доколкото е известно, Марадона не е написал завещание и следователно наследството естествено ще отиде при децата и наследниците му. Марадона има пет признати деца: Далма и Джанина (които имаше с първата си законна бивша съпруга Клаудия), Жана (която имаше с Валерия Сабалейн), Диего Младши (италианският му син, чиято майка е Кристина Синагра) и Диего Фернандо ( син на Вероника Охеда).

Тези пет деца ще бъдат ключови и вече са участвали по обвинението за възможна небрежност, която може да е възникнала в грижите за Марадона през последните му няколко дни. Потенциален проблем, който би могъл да затрудни ситуацията, би бил, ако петимата братя и сестри не се разберат помежду си.

Напоследък трите момичета са виждани заедно и дори споделят група с доктор Леополдо Луке, който ги информира на теория какво се случва с баща им през последните няколко дни от живота му.

Италианският син Диего е малко встрани от всичко поради факта, че не е могъл да е на погребението на баща си поради ограничения от коронавируса, но въпреки това е имал страхотни отношения и е обичал баща си. Петият е малкият Диего Фернандо, син на Вероника Охеда. Тя няма контрол над ситуацията и също не е приета от трите дъщери на Диего.

Децата, които не са признати от Марадона

Друг проблем, който може да възникне, са децата на Марадона, които не са признати от съда. Смята се, че в тази ситуация има поне шест деца: едно в Ла Плата, друго в Буенос Айрес и поне четири в Куба.

Остава да видим дали те ще имат дял в наследството, но едно от споменатите по-рано деца вече е поискало тялото на Марадона да бъде изкопано от гроба му, за да се вземе ДНК проба на легендата. Това е нещо, което не е било позволено да се случи поради пандемията на коронавируса.

Това означава, че може да има до 11 деца, които да се борят за някакво наследство, но съдия е постановил, че той ще даде предимство на трите дъщери, без да обръща внимание на двамата братя.

Имоти

Марадона притежаваше много имоти и ще бъде трудно да ги прехвърли официално на семейството, тъй като все още остава неясно какво точно има там. Марката Maradona се контролира от неговия адвокат Матис Морло, поне в САЩ и Аржентина. Така че неговият адвокат ще трябва да бъде включен в наследството.

Съдебни дела

Марадона също имаше висящ съдебен процес от 2015 г. с бившата си съпруга Клаудия Вилафане за предполагаеми данъчни престъпления. Това също ще трябва да бъде решено. Едно е сигурно и това е фактът, че въпреки че един от най-великите футболисти вече го няма, името му ще продължи да печели пари и проблемите с споделянето на тези пари с близките му ще продължат.

А медиите в Аржентина разкриха за Марадона си отишъл с две големи болки в сърцето .

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички