Петимата играчи с най-много автоголове в кариерата си


Петимата играчи с най-много автоголове в кариерата си
Снимка: Getty Images/Guliver

6854 0

Сега ще научите кои футболисти в исторически план най-често са поразявали собствената си врата. Първо ще пишем мястото, а после броя голове, защото на едно място може да бъдат няколко играча. Ако има повече футболисти с равен брой автоголове, ще изберем най-известните от тях.

5. 8 автогола - С повече шансове да познавате някои от играчите, вкарали си толкова в своята врата, са Райън Шоукрос и Уес Браун, който игра за Манчестър Юнайтед в периода 1996-2011 година.

4. 9 автогола - Много от вас ще се изненадат да чуят, че тази позиция се заема от Джейми Карагър, който изкара цялата си кариера в Ливърпул. Веднъж той дори вкара 2 гола в своята врата в един мач.

3. 10 автогола - Един брутален и твърд защитник от Ирландия вкара 10 пъти в своята врата. Предположения кой може да е той? Добре, няма да ви измъчваме, това е Ричард Дън, който вероятно знаете от изявите му във Висшата лига. В продължилата му почти 20 години професионална кариера той е носил екипите на Евертън, Манчестър Сити, Астън Вила и КПР.

2. 11 автогола - Малко не стигна за първото място в класацията на бившия защитник на Ливърпул Мартин Шкъртел. Веднъж той успя да забие 4 автогола в един сезон. Сега 35-годишният словек играе за турския Истанбул Башакшехир.

1. 12 автогола - Може мнозина да са забравили за легендарния защитник Франко Барези, но именно той е "най-добър" сред голмайсторите в своята врата. Италианецът спечели Световно първенство и Шампионска лига с Милан. Барези сложи край на кариерата си през 1997 г., а сега е на 60 години.

Източник: "Типичний спорт", zen.yandex.ru

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички