Петте футболни звезди, които никога не са изпускали дузпа


Петте футболни звезди, които никога не са изпускали дузпа
Снимка: Getty Images/Guliver

26929 0

В света на футбола дузпите са лотария. И рано или късно всеки футболист тегли губещ билет. Дори легендарни играчи като Меси , Роналдо и Ибрахимович, всички те са пропускали от бялата точка.

А ако ви кажем, че в професионалния футбол има поне петима футболисти, които са реализирали всичките си 11-метрови наказателни удари, ще повярвате ли? В този списък са включени играчи, които са изпълнили поне 7 дузпи в кариерата си. Ето кои са те:

5. ЛУКАС МОУРА - 7 дузпи

Бразилецът е реализирал всичките 7 дузпи в своята кариера - шест за ПСЖ и 1 за Бразилия. Но за последно Моура бе точен от бялата точка през 2017 година, когато още играеше за парижани. Затова е странно защо в Тотнъм не му дават да изпълнява ударите от бялата точка.

4. КАЙ ХАВЕРЦ - 7 дузпи

Неотдавна Челси привлече Хаверц, един от най-перспективните халфове в съвременния футбол. Оказва се, че германецът е и прекрасен дузпаджия. Още на младежко ниво на Кай са поверявали изпълнението на 11-метровите удари. Той не е грешал нито веднъж и продължи така и в мъжкия футбол. Хаверц е изпълнил 7 дузпи и всички те са се превърнали в голове.

3. ЕРЛИНГ ХОЛАНД - 9 дузпи.

Знаехте ли, че Холанд е не само роден голмайстор, но и хладнокръвен изпълнител на дузпи. На своите 20 години Холанд е вкарал 9 дузпи, в това число и в мача на ниво юношески национални отбори между Норвегия и Хондурас. Тогава норвежците спечелиха с 12:0, а Ерлинг вкара 9 гола.

2. ФИЛИПЕ КОУТИНЬО - 9 дузпи

Стабилни нерви притежава и халфът на Барселона Филипе Коутиньо. Наскоро бразилецът реализира дузпа в приятелски мач за каталунците. С което потвърди статута си на отличен дузпаджия. В официални мачове Коутиньо е реализирал 9 дузпи.

1. МИКЕЛ ОЯРСАБАЛ - 11 дузпи

Най-добрият дузпаджия в най-силните европейски първенства е Микел Оярсабал. На хладнокръвието на 23-годишния нападател ще завидят и по-опитните играчи - 11 дузпи без пропуск. Девет от тях е реализирал в състава на Реал Сосиедад и по 1 за младежкия и мъжкия национален отбор на Испания.

Източник: zen.yandex.ru

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички