CIES обяви клубовете с най-голям отрицателен и положителен баланс от трансфери


CIES обяви клубовете с най-голям отрицателен и положителен баланс от трансфери
Снимка: Getty Images

1971 0

Футболната обсерватория "CIES Football Observatory" публикува класация на най-добрите и най-лошите трансферни баланси при европейските клубове за последните 5 години. Разгледани са сделките на 100-те клуба на Стария континент с най-голям обем на търговия.

Бенфика е начело при клубовете с положителен баланс с нетен доход от 369 милиона евро. Португалският клуб е следван от френския Лил с +308 млн., Аякс с +292 млн., РБ Залцбург с +287 млн. и Спортинг (Лисабон) с +268 млн. евро.

С най-лош трансферен баланс за последните 5 години е английският Челси. Неговият баланс е минус 749 милиона евро. След тях се нареждат още четири английски клуба: Манчестър Юнайтед (-670 млн.), Арсенал (-544 млн.), Тотнъм (-477 млн.) и Уест Хем (-435 млн.).

В топ 10 по най-лош баланс влизат и Ювентус, който е девети с -337 млн. евро, и Ливърпул, който е десети с -313 млн. Испанският гранд Барселона е на 12-а позиция с -257 млн., а далеч зад тях е големият им съперник Реал Мадрид. "Кралете" имат само -68 млн. евро трансферен баланс в споменатия период.

Отрицателният баланс на английския шампион Манчестър Сити е -128 млн. евро, на италианския първенец Милан е -227 млн., а на френския ПСЖ - -202 млн. Победителят в Бундеслигата през миналия сезон - Байерн Мюнхен, е с -170 млн. А ето какви са мащабите само на зимните трансфери на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички