"Аз, Исус Христос и "Кока-Кола": 10-те най-странни цитата на Пеле


"Аз, Исус Христос и "Кока-Кола": 10-те най-странни цитата на Пеле
Снимка: Getty Images

4946 0

Пеле безспорно остава сред най-великите футболисти в историята (а според мнозина - и най-великият). Днес, 23 октомври, той празнува своя 81-ви рожден ден. По този повод при представяме 10 от най-странните цитати, които му принадлежат.

1. "Ник Бармби е точно там до Зинедин Зидан, Паоло Малдини и Роналдо".

2. "Как може да правите сравнения между човек (Кристиано Роналдо), който е добър с глава, среля с левия, стреля с десния крак, и човек (Лионел Меси), който стреля само с единия крак, има само едно и не играе добре с главата?

3. "Хората винаги ме питат кога ще се роди новият Пеле. Никога. Баща ми и майка ми затвориха фабриката".

4. "Веднъж, в мач в Сенегал, вратарят плака толкова много, след като му вкарах, че трябваше да бъда сменен. Той бе загубил голям облог".

5. "Бях роден, за да играя футбол, точно както Бетховен е бил роден, за да пише музика, а Микеланджело, за да рисува".

6. "Веднъж бях изгонен в мач срещу Колумбия. Решението бе толкова зле прието от публиката, че в крайна сметка реферът сам се изгони от игра".

7. "За националния отбор той (Неймар) е просто обикновен играч. Той носи огромна отговорност, а най-важното му е да си смени стила, да смени прическата си. Във всеки мач извън страната не се представя добре. Всички си мислят, че той трябва да е отговорът за всеки проблем, който имаме в националния отбор, но Неймар не е готов за такъв товар, не може да се справи".

8. "Честит рожден ден на сър Елтън Джон. Веднъж ходих да го гледам на живо. Той ме посочи и трябваше да си тръгна, преди тълпата да стане твърде голяма".

9. "Където и да отидеш, има 3 икони, които всеки знае: Исус Христос, Пеле и Кока-Кола".

10. "За 20 години ме питаха един и същ въпрос - кой е най-великият. Пеле или Марадона? Отговарях, че единственото, което трябва да направят, е да погледнат фактите - колко гола е вкарал той с десния си крак или с глава?"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички