Нов сезон, нова Купа, а вече и нова топка - произведение на изкуството (ВИДЕО)


Нов сезон, нова Купа, а вече и нова топка - произведение на изкуството (ВИДЕО)
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2511 0

В края на есенния дял от шампионата в българския футбол ще стартира и Sesame Купа на България - турнирът, в който малките имат шанс да се докажат срещу най-големите тимове в родния спорт. 

Въпреки че все още има сериозен спор около датите за изиграване на мачовете, то поне вече е ясно с каква топка ще се играе в срещите от турнира. Това ще бъде коженото кълбо, с което се играе през този сезон в Шампионска лига. 

Всички телевизионни мачове ще се играят с нея в първите кръгове, а от осминафиналите нататък всички срещи ще се играят с топката, направена от "Adidas". 

Какво представлява топката, с която ще се играят мачовете за Купата? 

Вдъхновена от Космоса и звездите във Вселената, топката е създадена, за да помогне на най-добрите играчи на европейския футбол да покажат максимума на своите способности. 

Топката се отличава с ярки графики, които покриват безшевната, термично свързана повърхност. Кълбото е произведение на изкуството, като е 100% полиеуретан. 

Цената на оригиналната топка е около 130 евро или 260 лева. 400 топки ще бъдат осигурени на отборите домакини, чиито мачове влизат в телевизионната програма на турнира. 

Кога стартират мачовете за Купата? 

За съжаление, тази тема поражда повече въпроси, отколкото отговори. Повечето отбори искат мачовете да се изиграят още през ноември, което означава част от тях да са по време на Световното първенство в Катар

Това обаче е почти невъзможно, тъй като до началото на декември мачовете от Мондиала са всеки ден и се излъчват в спортните канали на "Нова Телевизия" и БНТ. Именно поради тази причина изглежда трудно да се стигне до консенсус между отборите и Професионалната футболна лига. 

Говори се да се изиграят част от мачовете непосредствено преди старта на Мондиал 2022, но някои отбори имат национали, които ще са заети по това време, и могат да откажат да играят по това време на месеца. 

Sesame.bg отново е генерален спонсор на Купата 

Компанията с 20-годишен опит в игралната индустрия преди година и половина излезе и на онлайн пазара, превръщайки се в онлайн казино и платформа за спортни залози. От средата на турнира през миналата година компанията е спонсор и сега ще продължи да прави това. 

Бидейки един от "новите играчи" в сферата, Sesame.bg предлага и интересен стартов бонус за спорт в размер на 100% до 250 лева (подробности за началния бонус спорт на Sesame - тук!). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички