Висшата лига става като Първа лига? Няма кой да спре Манчестър Сити за 4-та поредна титла


Висшата лига става като Първа лига? Няма кой да спре Манчестър Сити за 4-та поредна титла
Снимка: GettyImages

3997 0

Най-добрите отбори в Европа лека-полека ще започват да се подготвят за новия сезон 2023/24. Една от големите въпросителни преди него е дали ще продължи доминацията на Манчестър Сити в английската Висша лига, която от мнозина е считана за най-силното вътрешно първенство в Европа. Редица специалисти, анализатори, а и букмейкъри като платформата за онлайн спортни залози Sesame.bg, са уверени в това, като си личи и по коефициентите.

Начален бонус за спортни залози в Sesame.bg - всичко за офертата

Манчестър Сити огромен фаворит за четвърта поредна титла във Висшата лига

Деветкратният шампион на Англия Манчестър Сити печели неизменно всяко от последните три издания на първенството, а през тази година се "отпуши" и в Европа, като записа златен требъл. Въпреки рокадите в отбора Пеп Гуардиола няма намерение да пуска газта и това превръща отбора му в огромен фаворит за четвърта поредна титла.

"Маркет мейкърите" на Sesame.bg вече оповестиха предварителните коефициенти за шампион на английската Висша лига през сезон 2023/24. Не просто Манчестър Сити е фаворит, но и най-близките до него отбори по шансове са далеч, далеч... Ставката за това "гражданите" отново да са първи след края на следващата кампания е 1,60.

Разбира се, трябва да отбележим, че в полза на Гуардиола и компания натежава фактът, че към момента не изглежда сякаш има отбор, който може да му се противопоставя в толкова дългосрочен план. Приблизително с равни шансове за подобен подвиг, както и най-близо до Сити, са Арсенал и Ливърпул, въпреки че мърсисайдци дори не попаднаха в топ 4 през миналия сезон.

Ливърпул и Арсенал - единствените, които могат да спрат Манчестър Сити в Англия?

"Артилеристите" прекараха дълго време на върха на класирането през миналата кампания, но рухнаха след средата на сезона. "Гражданите" наваксаха сериозния пасив, само за да може отново да си гарантират титлата няколко кръга преди края.

Коефициентът на Sesame.bg за това този път Микел Артета и неговите футболисти да се преборят за мечтаното първо място и да спечелят титлата е 8,25. Близо до този показател е и Ливърпул. Играчите на Юрген Клоп проспаха миналия сезон, остават без Шампионска лига и ще имат много за какво да се реваншират на феновете си. Ставката за това да го сторят чрез титла е 8,75.

Манчестър Юнайтед, Челси, Нюкасъл и Тотнъм - имат ли реални шансове за титлата?

Не е далеч от този показател и Манчестър Юнайтед. Привържениците очакват още по-сериозни резултати от Ерик тен Хаг, след като вече спечели първи трофей с отбора. Коефициентът за това "червените дяволи" да са шампиони е 9,50.

Sesame приема разплащания с криптовалути

Любопитно име попада след това като фаворит. Редом до него е и Челси, който изигра един от най-разочароващите си сезони през този век. Финансовата мощ и новите попълнения обаче могат да преобърнат нещата. Ще бъде интересно да се види и докъде може да стигне безспорният подем в Нюкасъл. И за "сините" от Лондон, и за "свраките" Sesame.bg предлага коефициент от 15,00 за това да бъдат шампиони. Тотнъм е седмият отбор с най-високи шансове, но той остава много осезаемо зад другите със ставка от 41,00.

Безмилостна битка - кой ще изпадне от английската Висша лига през сезон 2023/24?

През миналия сезон от Висшата лига на Англия изпаднаха Саутхемптън, Лийдс и Лестър. Новите попълнения за предстоящата кампания пък са Бърнли, Шефилд Юнайтед и Лутън. По традиция, именно новаците са фаворити за това отново да изпаднат, като има само едно малко изключение в случая.

Спечелилият Чемпиъншип през миналата година Бърнли не е сред топ 3 фаворитите за изпадане. Това се дължи и на начина, по който "виненочервените" спечелиха Чемпиъншип. Футболистите на Венсан Компани показаха отличен футбол и финишираха с 10 точки преднина пред втория, въпреки че не спечелиха нито един от последните си три мача при вече подсигурена промоция.

С най-голям шанс да изпадне е последният, който се присъедини към Висшата лига. След дългогодишно очакване това бе Лутън. Коефициентът на Sesame.bg обаче за изпадане на тима през следващия сезон е 1,36. Завършилият на второ място през миналия сезон в Чемпиъншип Шефилд Юнайтед го следва със ставка от 1,63. Вместо Бърнли обаче, Борнемут допълва топ 3 - пазарът за изпадане на "черешките" е оценен на 2,70.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички