Невероятно: Григор Димитров голям фаворит срещу №6 в света на 1/8-финал на Уимбълдън


Невероятно: Григор Димитров голям фаворит срещу №6 в света на 1/8-финал на Уимбълдън
Снимка: Getty Images

3535 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се намира в изключително добра форма. Хасковлията е все още без загубен сет на Уимбълдън, където отстрани последователно Шо Шимабукуро, Иля Ивашка и Франсис Тиафо. Сега му предстои сблъсък със световния номер 6 Холгер Руне, но въпреки това според специалисти и анализатори фаворит е българинът, който е осезаемо по-назад в световната ранглиста. Така е и според платформата за онлайн спортни залози Sesame.bg.

Начален бонус за спортни залози в Sesame.bg - всичко за офертата

Григор Димитров е фаворит срещу Холгер Руне на Уимбълдън

Димитров и Руне не са се изправяли един срещу друг до този момент, като това ще бъде дебютният им сблъсък. Руне също преодоля първите си двама съперници без да загуби сет - Лофхаген и Карбалес Баена, но в третия кръг се измъчи с Давидович Фокина, като спечели с 3:2 части. На датчанина дори му се наложи да спасява два мачбола на собствен сервис, след като испанецът бе близо до това да го пробие в десетия гейм.

Във въпросния мач с Давидович Фокина "маркет мейкърите" посочиха като осезаем фаворит датчанина, но сега той ще бъде в ролята на аутсайдер за първи път от старта на тазгодишния Уимбълдън. Коефициентът на Sesame.bg за това Холгер Руне да се класира за четвъртфиналите е 2,51.

От другата страна е Григор Димитров. Българинът не бе фаворит срещу световния номер 10 Франсис Тиафо. Тогава пазарите за двамата бяха почти напълно идентични, но все пак американският състезател бе с много малко предимство. Сега обаче, срещу шестия в света, коефициентът за това Гришо да победи и да играе четвъртфинал е 1,56.

Колко оспорван ще бъде дуелът между Димитров и Руне?

Забелязва се любопитна тенденция в последно време при първата ракета на България. В цели 13 поредни негови срещи загубилият тенисист не съумява да спечели сет. В три от споменатите двубои пък именно Гришо е на губещата страна. Тази серия обхваща турнирите в Женева, Ролан Гарос, Куинс и Уимбълдън. Последният мач, в който това не бе така, е от 26 май, когато Тейлър Фриц печели сет, но губи от Димитров.

Sesame приема разплащания с криптовалути

За сравнение - в последните 13 двубоя на днешния опонент на Григор - Холгер Руне, има четири случая, в които загубилият печели сет (в два от случаите - печели по два сета). Трябва и да се отбележи, че един от мачовете е служебна победа без игра срещу Гаел Монфис на Ролан Гарос.

В този смисъл коефициентът на Sesame.bg за това в двубоя между българина и датчанина да има над 40,5 гейма е 1,96, докато за под 40,5 гейма е 1,89. Съответно пазарът за победа с точен резултат 3:0 в полза на Димитров е 3,25, а за успех с 3:0 за Руне е 6,75.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички