Аякс е в криза: Кой в Нидерландия може да се възползва - кои ще са шампион | изпадащи | голмайстор?


Аякс е в криза: Кой в Нидерландия може да се възползва - кои ще са шампион | изпадащи | голмайстор?
Снимка: Getty Images

2921 0

Нидерландската Ередивизи започва и се очертава борбата за титлата през тази година да бъде изключително оспорвана. Ще бъде любопитно как ще се представи Аякс, чиято доминация бе нарушена от Фейенорд през миналия сезон. Отборът разочарова и с факта, че не се подсили за новата кампания. Бе продаден Юриен Тимбер на Арсенал, а Душан Тадич се раздели с клуба, като капитанът е бил много разочарован от пасивността на трансферния пазар. Все пак специалисти и анализатори отново поставят Аякс като фаворит за титлата, а това се вижда и в платформата за онлайн спортни залози Sesame.bg.

Начален бонус за спортни залози в Sesame.bg - всичко за офертата

Аякс е разклатен, Фейенорд търси втора поредна, а ПСВ се надява

С доста идентични шансове като тези на Аякс са и още два отбора. Единият е шампионът от миналия сезон Фейенорд, а другият, разбира се, ПСВ Айндховен. Ето и как изглеждат шансовете на своеобразния топ 5 по коефициентите на Sesame.bg:

Аякс - 2.13;

Фейенорд - 3.20;

ПСВ Айндховен - 3.45;

АЗ Алкмаар - 26.00;

Твенте - 41.00.

*Прогнозата на SportLive: Трудно Аякс ще се съвземе толкова лесно и бързо след двете ключови имена, които се разделиха с клуба (дори и с невероятната школа, с която е известен). Битката за титлата по-скоро отново ще бъде между Фейенорд и ПСВ Айндховен. Припомняме, че Аякс остана на цели 13 точки от върха през миналата кампания.

Кой ще бъде голмайсторът в Нидерландия за сезон 2023/24?

Суперталантът Хави Симонс раздели голмайсторския приз през миналата кампания с нападателя на Утрехт Анастасиос Дувикас, като двамата реализираха по 19 гола. Симонс обаче няма да играе в Нидерландия през следващия сезон.

Sesame приема разплащания с криптовалути

Голмайсторът на шампиона Фейенорд от миналия сезон - Сантяго Хименез, който завърши на 4-то място в своеобразното подреждане, остана с 15 попадения. Именно той е фаворит за приза през този сезон, като е с напълно идентични шансове с Брайън Боби от Аякс. Ето и своеобразния топ 5 по коефициентите на Sesame.bg:

Брайън Боби - 4.00;

Сантяго Хименес - 4.00;

Вангелис Павлидис - 7.00;

Анастасиос Дувикас - 7.00;

Рикардо Пепи - 7.00.

*Прогнозата на SportLive: Сред възможни голмайстори са и други добре познати имена като бившия нападател на Барселона Люк де Йонг и екс играча на Тотнъм Стивън Бергвайн. Те обаче трудно биха се преборили с Брайън Боби и Сантяго Хименес.

Кои ще изпаднат от нидерландската Ередивизи пред сезон 2023/24?

Още в първия възможен момент, след като изпаднаха, в елита се завърнаха Хераклес Алмело и Цволе, които завършиха с равен брой точки в челото на второто ниво на футбола в страната. Алмере Сити е третият, спечелил си промоция за Ередивизи, като за първи път в историята си ще играе в елита. Не е изненада, че именно той е и отборът с най-големи шансове да изпадне. Ето и своеобразния топ 5 според коефициентите на Sesame.bg:

Алмере Сити - 2.00;

Цволе - 2.25;

СБВ Екселсиор - 2.62;

Волендам - 2.62;

Хераклес Алмело - 3.25.

*Прогнозата на SportLive: Алмере категорично е големият фаворит да изпадне. Сякаш обаче Екселсиор и Волендам ще бъдат по-замесени в борбата за оцеляване, отколкото Цволе и Хераклес Алмело. И двата отбора се спасиха трудно през миналата кампания, след като записаха ключови победи към края.

*Прогнозите, поместени в тази статия, са с развлекателна стойност и не претендират за сигурност и не предствляват съвет към залагащите. В края на сезона ще разберем колко от тях са били успешни и колко - далеч от реалността.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички